DRAGOMIR, IUNIE 2016: PRIORITATEA PENTRU CUP “DUNAREA” E CONTORIZAREA SI FACTURAREA INDIVIDUALA A CONSUMULUI DE APA LA APARTAMENTELE DIN BRAILA

Luna iunie este cea in care Marian Dragomir (PSD) sarbatoreste 2 ani de la instalarea sa in fotoliul de primar al municipiului Braila – cu alte cuvinte, deja s-a dus jumatate din mandatul sau. Un moment de bilant, in care atat brailenii, cat si edilul sef pot analiza stadiul indeplinirii promisiunilor din campania electorala 2016 si din primele luni de mandat.

Una dintre aceste promisiuni a vizat un subiect de interes major pentru braileni, care tine de contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa potabila.

La finele lunii iunie 2016, la cateva zile dupa ce a devenit oficial primar al municipiului, Marian Dragomir anunta ca prioritatea numarul 1 pentru Compania de Utilitati Publice “Dunarea” este contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa potabila la apartamentele din blocurile din municipiu. Marian Dragomir sustinea ca noua conducere a CUP va trebui sa gaseasca solutiile pentru a realiza acest proiect de mare anvergura, fiindca in caz contrar, “o sa avem un alt tip de discutie”: “Scopul nostru in viitor va fi sa ajungem la acea facturare individuala a consumului de apa. Cei care au fost desemnati ca membri in Consiliul de Administratie sau la conducerea societatii respective vor trebui sa gaseasca calea dialogului, pentru a realiza acest proiect impreuna, sau daca nu o vor gasi, o sa avem un alt tip de discutie”.

La doi ani de la aceasta declaratie, contorizarea si facturarea individuala a consumului de apa potabila la apartamentele din blocurile din municipiu a ramas doar un „proiect  de mare anvergura”, care s-a implementat doar in cateva blocuri din oras – cat sa le numeri pe degetele de la o mana -, cu titlul de testare. Testarea s-a dovedit a fi „un succes”, dupa cum a declarat edilul, dar marele proiect nu a mai avansat nici macar cu un pas, de la acel punct.