DRAGOMIR: LA ACEASTA DESZAPEZIRE N-AM FOLOSIT NISIP, CI DOAR SARE, CA SA NU INFUNDAM CANALIZARILE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este multumit ca dupa ninsorile si viscolul de zilele trecute, s-a reusit deszapezirea rapida a strazilor si tinerea sub control a situatiei, din punct de vedere al circulatiei rutiere, folosind doar sare, nu si nisip.

Dragomir a explicat ca a preferat sa nu se imprastie nisip pe strazi fiindca exista riscul de infundare a canalizarilor, odata cu topirea zapezii: “Am lucrat doar cu sare, nu am imprastiat la aceasta deszapezire nici macar un gram de nisip. Am considerat ca in oras e mai bine sa lucram doar cu sare, am putut sa tinem situatia sub control, nu am vrut sa infundam canalizarile. In cazul unor temperaturi foarte scazute, ar fi fost nevoie sa aruncam si nisip, pentru ca pe langa sare, era nevoie si de nisip pentru a realiza o aderenta pe carosabil in zona intersectiilor, a semafoarelor, dar n-a fost nevoie, ne-am descurcat doar cu sare si am reusit sa scoatem asfaltul la negru”.

Cat despre solutia speciala, dar foarte scumpa, pe care edilul sef isi dorea sa o foloseasca pe arterele principale ale orasului in aceasta iarna, ca sa vada daca este atat de buna, pe cat spun producatorii, Dragomir a precizat ca deocamdata nu a considerat ca este cazul sa o utilizeze, dat fiind ca ninsorile nu au fost atat de puternice si  nu era cazul sa o iroseasca.