DRAGOMIR: LA CELE 2 LICITATII PENTRU REABILITAREA BULEVARDULUI INDEPENDENTEI NU S-A PREZENTAT NIMENI; AM INTELES CA E SUMA PREA MICA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este multumit sa anunte ca dintre proiectele depuse de Municipalitate pentru accesarea de finantari europene, 6 au fost aprobate. Potrivit lui Dragomir, la unul dintre aceste proiecte deja s-a semnat contractul de finantare, iar la celelalte urmeaza ca reprezentantii Primariei sa fie invitati pentru semnarea contractelor.

Edilul sef a precizat si despre ce proiecte este vorba:

“*Castelul de Apa – 4,7 milioane euro, reabilitare, inclusiv partea de sus, care se va roti, pentru a avea o vedere de ansamblu si de perspectiva asupra municipiului Braila

* Patru gradinite din municipiul Braila vor fi reabilitate pe fonduri europene

*A fost aprobat si am semnat contractul de finantare pentru achizitia unei salupe din fonduri europene. Contributia Primariei municipiului Braila va fi extraordinar de scazuta, iar ea va fi pusa la dispozitia turistilor in spatele scenei (de pe Esplanada – n.r.), astfel incat acestia sa se poata plimba pe Dunare la o suma foarte scazuta. Noi vom solicita sa aiba maximu 24 de locuri. O ambarcatiune cu un numar mai mare de locuri sau foarte mica nu ar fi rentabila. La 24 de locuri, ea poate circula in conditii de eficienta cu 15 persoane, estimam noi, la un tarif modic de 10-15 lei pentru 10-15 minute.

* In paralel se lucreaza la Faza I proiectare la urmatoarele strazi: Baldovinesti (de la Dorobanti, pana la Dedeman); la Grigore Alexandrescu (de la Bariera, pana la Soseaua de Centura), cu inlocuire linie tramvai, pista pentru biciclete, reabilitare strada, traversare la fiecare interesectie, spatii verzi si trotuare; la Calea Galati (bucata de la Dorobanti, pana la Independentei). La Independentei avem o problema, deoarece vrem sa reabilitam pe fonduri europene Bulevardul Independentei, am organizat doua licitatii publice pentru Faza I proiectare, nu s-a prezentat nicio societate. Vom relua procedura. Din anumite informatii, ni s-a comunicat faptul ca suma pe care Primaria a prevazut-o ar fi cam mica si ar trebui crescuta. Vom analiza impreuna cu cei din Consiliul Local acest aspect, pentru ca Bulevardul Independentei trebuie modernizat in ceea ce priveste spatiile verzi, zona de promenada de pe centru, pista pentru biciclete, calea de rulare pentru tramvai, trotuarul, carosabilul si spatiul verde”.