DRAGOMIR: LA NIVEL NEOFICIAL, SE CONFIRMA CA CETATENII CARE NU AU CANALIZARE AU FOST TAXATI PENTRU SERVICII DE CANALIZARE. NU SUNT DE ACORD CU ASTFEL DE LUCRURI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu intelege de ce i se reproseaza lui faptul ca brailenii platesc, practic, de doua ori taxa pe apa de ploaie – o data direct, pe facturile la canalizare, iar a doua oara indirect, prin faptul ca Municipalitatea plateste si ea taxa amintita, din banul public, adica din sumele stranse tot de la contribuabili. Dragomir spune ca intotdeauna au platit taxa pe apa de ploaie si cetatenii, dar si institutia Primariei, pentru ca asa prevede legea, deci acest lucru n-are nicio legatura cu persoana lui.

L-am intrebat pe edilul sef daca s-a discutat la recenta sedinta ADI Dunarea si despre faptul ca exista cetateni care nu au canalizare pe strada, dar sunt pusi sa plateasca pentru serviciile de canalizare, inclusiv taxa pe apa de ploaie. Dragomir spune ca a cerut o informare de la CUP Dunarea pe aceasta tema, dar “se pare ca exista un regulament la nivelul Consiliului Local Municipal votat de toti consilierii municipali – inclusiv de domnul Alexandru Danaila si liberali -, prin care s-a instituit acest lucru. Am solicitat de la CUP Dunarea documente in acest sens, iar in momentul in care le primesc pot sa ma pronunt daca ele se confirma sau nu. Deocamdata, la nivel neoficial, va spun ca ele se confirma si nu sunt de acord cu astfel de lucruri. Nu consider ca este normal sa platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez”.

Intrebat daca dincolo de a-si da cu parerea ca nu e corect, face si ceva concret pentru a schimba aceasta situatie si pentru ca cetatenii sa nu mai plateasca serviciul de canalizare, cand nu au canalizare pe strada, edilul sef ne-a spus ca nu se poate schimba regulamentul amintit in sedinta urmatoare a CLM, dat fiind ca proiectul trebuie sa stea in dezbatere publica 30 de zile, insa se va putea face acest lucru intr-o alta sedinta din acest an.

Cat despre faptul ca cetatenii taxati ani la rand de CUP Dunarea pentru un serviciu de care nu beneficiau ar putea sa dea judecata compania amintita, Marian Dragomir a admis ca este posibil asa ceva: “Chiar am putea sa recuperam de la persoanele vinovate acei bani. De la CUP Dunarea”.