DRAGOMIR: LOCATARII SA IMPUNA VECINILOR SA ACCEPTE FACTURAREA INDIVIDUALA A APEI; NOI NU LE PUTEM IMPUNE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca decizia Companiei de Utilitati “Dunarea” de a  introduce sistemul de contorizare si facturare individuala a apei potabile doar la asociatiile la care toti proprietarii, fara nicio exceptie, sunt de acord, este determinata de conditiile impuse de legislatia in vigoare. Dragomir admite ca exista riscul ca din cauza a 2-3 proprietari de apartamente care nu sunt de acord cu trecerea la noul sistem, toti ceilalti locatari de pe o scara sau dintr-un bloc sa fie obligati sa ramana pe actuala varianta de facturare, insa a precizat ca aceasta nu este o conditie negociabila.

Edilul sef a mai spus astazi ca dupa ce s-a anuntat public ca 2 asociatii de proprietari din municipiu au intrat intr-un program pilot pe aceasta tema, deja a fost contactat de reprezentantii unei alte asociatii ai carei membri doresc sa intre si ei pe facturare individuala, insa le-a cerut sa astepte cateva luni, pana cand se vad rezultatele din proiectul pilot si se vor putea trage niste concluzii.

“Noi am adus o oportunitate de a face ceva in Braila. Nu putem si nu vreau sa ajungem sa impunem brailenilor sa se branseze individual, pentru ca ati vazut, deja unii spun ca prin aceasta metoda noi vrem sa facem afaceri, sa le impunem sa faca lucrari… nu! Este la libera lor optiune. Daca ei sunt de acord si doresc acest lucru si cei buni platnici impun in cadrul asociatiei de proprietari celor care sunt mai putin buni platnici sau care au anumite probleme, este o decizie a proprietarilor”, a declarat primarul.

Intrebat cum ar putea proprietarii unor apartamente sa le impuna vecinilor rau platnici sa accepte trecerea la noul sistem – ceea ce ar insemna pentru acestia din urma ca ar fi debransati mult mai usor, daca nu-si achita datoriile -, edilul sef ne-a raspuns: ”La fel cum dansii nu le pot impune, nici noi, Primaria, nu le putem impune”.