Dragomir: Lucrările la Stadionul Progresul au fost oprite pentru că era nevoie de un aviz de la ISU. Azi am obținut avizul, iar de săptămâna viitoare se vor relua lucrările

Faptul că s-au oprit pentru un timp lucrările la reabilitarea Stadionului Progresul, după demolarea unor clădiri din acel perimetru, nu înseamnă că ar exista probleme cu constructorul, ci ține strict de faptul că s-a așteptat un aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) – este ceea ce spune primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Lucrările de demolare au început în luna iunie, iar Dragomir a anunțat pe o rețea de socializare acest lucru, însă după numai câteva zile utilajele au dispărut de pe șantier și luni la rând nu s-a mai văzut nicio mișcare. Unii dintre localnicii din zonă, care au observat că pe șantier e pace și liniște de astă vară, au comentat dezamăgiți că a fost doar „praf în ochi” și se tem că investiția va avea soarta bazinului olimpic, unde în ultimii ani mai apăreau câțiva muncitori doar când avea loc câte o vizită oficială, iar mai apoi, nici măcar în astfel de situații constructorul n-a mai mimat că lucrează.

L-am întrebat astăzi pe primar ce se întâmplă la Stadionul Progresul și acesta ne-a explicat că motivul pentru care s-a oprit treaba a fost că lipsea un aviz fără de care, legal, nu se puteau face lucrări: „Pentru lucrările de demolare nu am avut nevoie de aviz de la ISU și de aceea le-am făcut la momentul respectiv. Când am terminat lucrările de demolare ne-am oprit, pentru că pentru restul lucrărilor era nevoie de un aviz de la ISU. A fost depusă documentația la ISU, a fost actualizată cu toate cerințele lor și astăzi a ieșit avizul favorabil. Ca atare, de săptămâna viitoare constructorul începe să se mobilieze pentru restul de lucrări. Și vreau să spun că ne-au ajutat foarte mult cei de la ISU, au fost foarte cooperanți”.

Marian Dragomir a mai precizat că nu are niciun fel de temeri legate de modul în care se vor desfășura lucrările, pentru că firma cu care se colaborează este una care s-a dovedit a fi serioasă, cu care Municipalitatea a mai avut contracte: „Firma este cea care a finalizat în proporție de 99% Căminul cultural din Chercea, care arată excepțional, este cea care a finalizat în proporție de 90% Centrul de taxe și impozite. Reabilitarea Stadionului Progresul este a treia lucrare pe care au contractat-o cu Primăria Municipiului Brăila și din moment ce au lucrat bine la primele două, nu am motive de îndoială că vor lucra la fel de bine și la a treia”.

Amintim că asocierea SC REPAVIL CONS SRL – SC PROFICONS PROJECT SRL este cea care lucrează la reabilitarea Stadionului Progresul.

În anul 2019, CLM Brăila a aprobat Documentația de Avizare Lucrări Intervenții (DALI), precum și indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect în valoare totală de 5.450.713,945 lei cu TVA. Lucrările au fost demarate pe 7 iunie 2021 și ar urma să dureze 14 luni.