DRAGOMIR: M-AM SATURAT! INCEPEM SA AMENDAM FIRMELE DE SALUBRITATE! S-A TERMINAT PERIOADA IN CARE AM FOST BLAND

Primarul Brailei, Marian Dragomir, are “o mare nemultumire vizavi de modul de comportare al societatilor de salubrizare”. El spune ca in ultimele saptamani s-a facut o monitorizare a modului in care se realizeaza activitatea de salubritate la nivelul orasului, iar constatarile “nu sunt dintre cele mai bune”, adica, mai exact, “sunt cele pe care le vedem cu totii in oras”.

Edilul sef sustine ca de ani de zile, firmele de salubritate sunt penalizate cu 15% din factura pentru ca nu au trecut la colectarea selectiva, insa se pare ca aceasta sanctiune nu a fost de natura sa le stimuleze in a presta servicii de o calitate mai buna.

Ca atare, Dragomir a decis ca pe langa penalizarea amintita – care se va mentine atat timp operatorii respectivi nu fac colectarea selectiva a deseurilor -, sa le mai aplice si amenzi: “Urmeaza sa avem saptamana viitoare o intalnire cu dansii, pentru a le prezenta ce am gasit in urma acestei monitorizari si a incepe sa le aplicam acestor societati amenzi pentru faptul ca nu respecta, din punctul nostru de vedere, capacitatile de stocare, ca nu inlocuiesc containerele stricate, pentru ca a fost o perioada in care am fost mai bland, poate. S-a terminat acea perioada. E perioada in care voi redeveni cel pe care il stiati de anul trecut.

Am tot considerat, la un moment dat, ca vorba buna si discutiile amicale pot sa aiba si rezultate. Cu unii nu pot avea. Se vede pe Calea Galati, se observa la societatile de salubrizare – si atunci terminam cu vorba buna si intram cu coercitia, cu amenda. Imi pare foarte rau, nu mi-as fi dorit niciodata sa ajungem sa dam amenzi firmelor de salubrizare, dar daca dansii nu acorda orasului din care castiga bani atentia cuvenita, aceasta este situatia. I-am atentionat de multe ori, m-am saturat si eu, si dvs, brailenii la fel si intram pe o zona de amenda”.

Marian Dragomir a precizat ca CJ Braila a lansat deja licitatia pentru operatorul unic pe salubritate la nivel de judet si spera ca in curand sa se anunte un castigator, iar acesta sa poata trece la treaba si sa asigure servicii de o cu totul alta calitate, in domeniul amintit.

Declaratia integrala a primarului pe aceasta tema, aici: