DRAGOMIR: MEMBRII CA DE LA SPITALUL DE PSIHIATRIE MI-AU FACUT O RECOMANDARE ILEGALA. NU PUTEM VOTA SENTIMENTAL, TREBUIE SA VOTAM LEGAL

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a dat astazi cateva explicatii in legatura cu schimbarea conducerii Spitalului de Psihiatrie. Mai exact, este vorba despre decizia luata zilele trecute de primar, de a refuza prelungirea cu 3 luni a mandatului managerului Florentin Craciun – aflat la conducerea Spitalului de Psihiatrie din 2007 -, precum si de inlocuirea directorului de ingrijiri medicale Apostol Cornelia (sotia sefului Serviciului de Utilitate Publica si Gospodarire Locala, Dan Apostol), cu Gabriel Muth.

Edilul sef a precizat ca nu a fost vorba despre competenta celor in cauza, sau de nereguli legate de activitatea lor, ci doar despre conditiile impuse de lege cu privire la studiile pe care trebuie sa le aiba un manager de spital si un director de ingrijiri – conditii pe care cei doi nu le indeplineau.

Marian Dragomir s-a aratat insa extrem de nemultumit de faptul ca dupa ce s-a discutat acest subiect si a crezut ca lucrurile sunt lamurite in privinta prevederilor legii, Consiliul de Administratie al unitatii spitalicesti amintite a votat si  i-a recomandat  “in mod ilegal” prelungirea mandatului lui Craciun.

Edilul sef a declarat astazi ca respecta opinia membrilor CA cu privire la profesionalismul celor doi si ca intelege ca au votat “sentimental”, insa optiuna lor ramane una ilegala si daca acestia nu-si vor schimba atitudinea pe viitor, nu va mai putea lucra cu ei, fiindca nu mai poate avea incredere in votul lor.

Dragomir a explicat ca cele 3 persoane din CA care l-au sustinut in acest mod pe Craciun au fost doi medici braileni – carora nu le-a dat numele – si consilierul municipal Gina Ilie (PND). Primarul a spus ca va avea o noua discutie cu acestia si ca spera ca vor intelege ca nu pot vota decat in limitele legale, nu din considerente sentimentale.

Amintim ca deocamdata, la conducerea Spitalului de Psihiatrie a fost preluata interimar de cater directorului medical Delia Rasnoveanu

Declaratia lui Marian Dragomir  pe aceasta tema, aici: