DRAGOMIR: PRIMARIA NU MAI FINANTEAZA DACIA UNIREA FIINDCA REPREZENTANTII CLUBULUI NE-AU CERUT OFICIAL INTRERUPEREA CONTRACTULUI

Primarul Marian Dragomir declara ca la acest moment, Municipalitatea nu mai finanteaza clubul de fotbal Dacia Unirea Braila pentru ca reprezentantii acestuia i-au solicitat in scris intreruperea contractului de finantare a activitatii sportive. Ca atare, edilul nu este impresionat de declaratiile facute luna trecuta de administratorul judiciar provizoriu al ACS Dacia Unirea Braila, Mihaela Lazar, care il atentiona ca prin comentariile sale, edilul prejudiciaza interesele creditorilor si care il avertiza ca nu are o baza legala pentru a intrerupe finantarea.

La mijlocul lunii octombrie, Dragomir a anuntat ca in urma intrarii in insolventa a Asociatiei Club Sportiv Dacia Unirea, Municipalitatea va intrerupe finantarea acesteia. El a declarat ca potrivit legii, Primaria poate finanta din bani publici doar proiecte sportive, iar in conditiile in care clubul de fotbal a intrat in insolventa, toate sumele virate in contul acestuia vor fi canalizate catre plata datoriilor – ceea ce n-are nicio legatura cu sportul.

Administratorul judiciar provizoriu al ACS Dacia Unirea Braila a replicat ca Marian Dragomir face declaratii eronate si nelegale in legatura cu “asa-zisa imposibilitate legala de continuare a finantarii ACS Dacia Unirea din fonduri publice, motivate de intrarea acesteia in insolventa”, iar o intrerupere a finantarii asociatiei amintite din partea Municipalitatii ar fi abuziva.

Edilul a precizat ieri ca nu face decat sa accepte ceea ce i-au cerut chiar reprezentantii legali ai clubului, printr-o adresa scrisa: “Primaria municipiului Braila nu mai are un contract in momentul de fata cu Dacia Unirea, deoarece exista o solicitare de incetare a acestei finantari depusa de reprezentantii oficiali ai clubului de fotbal, ca urmare a faptului ca dansii au dorit sa acceseze finantare de la CJ. Au depus o solicitare scrisa de incetare a contractului de  finantarii de la Primarie pentru ultima transa restanta pe care o aveau de primit in momentul in care ajungeam la termen”.

Edilul a mai precizat ca urmare a faptului ca Dacia Unirea nu a obtinut finantarea sperata de la CJ, reprezentantii clubului i-au solicitat sa se revina la vechiul contract cu Municipalitatea, iar in prezent exista o comisie care analizeaza aceasta cerere: “Exista o comisie care analizeaza posibilitatea de continuare sau nu a contractului, ca urmare a faptului ca solicitarea respectiva a fost depusa si a produs efecte”.

Dragomir a precizat ca personal, ar fi de acord sa se revina la vechiul contract si sa se aloce si ultima transa de bani clubului de fotbal, daca amintita comisie va stabili ca acest lucru este legal.