DRAGOMIR: NEREGULILE DE LA CUP NU II SUNT IMPUTABILE DIRECTORULUI MANGIUREA, FIINDCA S-AU FACUT PE ASCUNS

Director general la o companie cu circa 100.000 de clienti, un salariu de circa 120 milioane lei vechi si nereguli grave, care se desfasoara de un an si jumatate, de la inceputul mandatului acestuia (nereguli care au inceput dinainte de a fi el director general). O sentinta judecatoreasca definitiva, care confima pentru prima data oficial faptul ca facturile unui client au fost incarcate substantial, ca urmare a acelor nereguli, si impune recalcularea facturilor aferente perioadei 2014-2017, in cazul persoanei respective. Verificari in cadrul companiei care scot in evidenta faptul ca si alti clienti au cazut victima acelor nereguli (inca nu se stie cati), deci nu este vorba despre un caz singular.

Happy-end: Directorul general al companiei este Alba ca Zapada, inocenta intruchipata, iar personajul negativ, directorul comercial, isi pierde puterea (si functia).

Asemenea basme sunt posibile numai la PSD Braila si numai in situatii in care directorul general este un PSD-ist de-al lor, caz in care acesta nu are nicio raspundere pentru neregulile din propria ograda, iar faptul ca directorul respectiv habar nu are ce se intampla in companie este invocat, culmea, in apararea celui despre care vorbim. Ca atare, cel care, in mod normal, in calitate de conducator al companiei, ar trebui sa fie primul care sa-si asume raspunderea pentru neregulile grave intamplate in mandatul sau, este cel pus sa gaseasca vinovatii (evident, altii, in niciun caz el insusi) si sa-i pedepseasca.

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), considera ca odata cu demiterea directorului comercial al CUP Dunarea, Stelian Dragan, s-a rezolvat problema identificarii si pedepsirii vinovatilor pentru facturile eronate emise ani la rand de CUP Dunarea si pentru calculul taxei pe apa de ploaie cu doua formule in paralel, desi una nu mai era valabila din 2013.

L-am intrebat astazi pe Marian Dragomir daca nu i se pare ca este excesiv de tolerant cu colegul sau de partid, directorul CUP, Silviu Mangiurea (Alba ca Zapada in varianta PSD-ista),  despre care spune ca nu are nicio vina pentru faptul ca subordonatii sai au calculat taxa pe apa de ploaie folosind in paralel doua formule si au umflat, astfel, facturile unor clienti (inca nu stie cati, acum se cerceteaza),

Primarul considera insa ca neregulile care s-au intamplat timp de un an si jumatate, in mandatul directorului general Silviu Mangiurea “nu ii sunt imputabile” acestuia, fiindca s-au facut “pe ascuns”: “Directorul nu semneaza facturile. In momentul in care cei care ascundeau acel lucru nu au mai putut sa-l ascunda, s-au luat masuri. Lucrurile sunt foarte clare. Cel mai interesant lucru este faptul ca nu este o situatie imputabila, care a aparut in mandatul lui; acea situatie s-a continuat pe ascuns in mandatul lui. Daca domnul Mangiurea ar fi participat sau ar fi fost partas la acea situatie era un subiect; dar atunci cand unii dintre angajati iti ascund niste lucruri, trebuie sa ia masuri. In aceasta situatie s-au luat masuri”.

L-am atentionat pe primar ca simplul fapt ca un an si jumatate, angajatii lui Mangiurea au reusit sa faca “pe ascuns” astfel de nereguli grave, iar el n-a aflat, este o dovada clara a incapacitatii acestuia de  conduce CUP Dunarea. Raspunsul  edilul sef: ”OK. Opinia dvs”.