DRAGOMIR: NICI EU NU CRED CA ESTE NORMAL SA PLATIM TAXA PE APA DE PLOAIE CARE CADE PE SUPRAFETELE DE PAMANT, DAR ASTA E LEGISLATIA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a declarat astazi ca nu i se pare in regula sa fie perceputa o taxa pe apa de ploaie care cade pe suprafetele de pamant, fiindca aceasta este absorbita in sol, deci nu ajunge in reteaua de canalizare. Dragomir spune insa ca aceasta este legislatia la nivel national si singurul lucru pe care il pot face autoritatile locale este sa propuna reducerea coeficientilor care intra in formula de calcul a taxei pe apa de ploaie si sa spere la un raspuns favorabil: “Aceeasi nemultumire o am si eu, v-am aratat cate miliarde de lei vechi a platit Primaria municipiului Braila (ca taxa pe apa de ploaie – n.r.) si nu consider ca este normal, dar exista o legislatie care prevede ca trebuie platita o parte din apa de ploaie care curge pe acele suprafete. La Braila coeficientul este de 0,08, iar noi am propus scaderea acestui coeficient la 0,02”.

Precizam ca tot astazi, edilul sef a afirmat ca in adresa transmisa ANRSC, Primaria a propus eliminarea completa a taxei pe apa de ploaie, in cazul suprafetelor de pamant.