DRAGOMIR: NOI NU FACEM STADIOANELE PENTRU O ECHIPA PRIVATA SAU ALTA, CI PENTRU CA TOTI ELEVII DIN MUNICIPIU SA POATA ACTIVA GRATUIT PE ELE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), declara ca desi reabilitarea Stadionului Municipal a fost prinsa in bugetul anului 2018 “ca si posibilitate”, a preferat sa aloce banii respectivi pentru realizarea studiului de fezabilitate in vederea reabilitarii Stadionului Progresul, “deoarece speram ca la Stadionul Municipal sa prindem finantare prin Compania Nationala de Investitii”.

Dragomir mai spune ca personal, considera benefica ideea presedintelui CJ, Iulian Chiriac (PSD), de a construi o noua Sala Polivalenta in municipiu, una mai moderna decat cea actuala: “Daca vom avea infrastructura sportiva aferenta, este un plus pentru municipiu si cu siguranta noi, Primaria, vom oferi un teren in acest scop. Vom prezenta Consiliului Judetean toate terenurile pe care le are la dispozitie Municipalitatea, iar daca va fi ales unul dintre acesatea, il vom pune la dispozitie gratuit”.

Edilul a fost intrebat la ce foloseste ca se vor cheltui o multime de bani pentru a se realiza o infrastructura sportiva moderna, daca in Braila nu vor mai fi echipe care sa foloseasca aceasta infrastructura. Mai exact, este vorba despre faptul ca in ultima perioada, cluburile locale de fotbal si baschet au mari dificultati financiare si acuza lipsa de sprijin financiar din partea administratiei locale, iar clubul de handbal HC Dunarea are rezultate foarte slabe, comparativ cu cele de acum cativa ani.

Dragomir spune insa ca “stadioanele nu le facem pentru o echipa privata sau pentru alta, ci le facem pentru ca toti copiii din municipiul Braila de la nivelul scolilor sa poata activa gratuit pe ele”.

La comentariile ziaristilor, privind faptul ca stadioanele de 15.000 de locuri nu sunt pentru elevii care fac sport, ci pentru echipele de performanta, primarul a raspuns: “Sa stiti ca exista echipe care apartin administratiei si echipe private. Echipele private au primit in decursul timpului finantare de la Primarie. Daca acei bani le-au ajuns sau nu, este alta problema. Primaria a dat in 2 ani 1 milion de euro catre sportul de performanta din municipiu.

Pe de alta parte, pe un stadion nu se joaca un singur sport; pot veni si alte echipe sa joace. Handbalul se antreneza pe un stadion si de asemenea, si alte echipe se pot antrena pe stadion.

Cred ca o sa luam la un moment dat exemplul unor orase care si-au construit baza sportiva si apoi au pus-o la dispozitia unor cluburi din judetul propriu si din alte judete, pentru a-si desfasura activitatea acolo”.