DRAGOMIR NU CONSIDERA OPORTUNA INFIINTAREA UNUI SERVICIU SAU A UNEI FIRME A MUNICIPALITATII CARE SA ADMINISTREZE GRADINA ZOOLOGICA SI ORASELUL COPIILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), nu considera ca este fezabila ideea lansata de consilierul municipal Petrica Popa (PNL) la cea mai recenta sedinta CLM, cu privire la infiintarea unui serviciu in cadrul Primariei, care sa se ocupe de activitatile de divertisment si sa administreze, printre altele, Gradina Zoologica si Oraselul Copiilor.

Dragomir spune ca infiintarea unui nou serviciu ar presupune crearea de noi posturi in cadrul Municipalitatii, ceea ce, in opinia sa, nu este de dorit, in momentul de fata: ”Pe vremuri, Primaria municipiului Braila avea acest serviciu care se ocupa de divertisment. In perioada domnului primar Constantin Cibu acest serviciu a fost desfiintat, iar apoi, in mandatul domnului Simionescu  (Aurel Simionescu, fost primar al Brailei – n.r.), Administratia Pietelor din structura Primariei a devenit societate comerciala, ca urmare a faptului ca schema de personal a Primariei trebuie sa fie direct proportionala cu numarul locuitorilor din municipiul Braila. In concluzie, in momentul de fata nu am avea suficiente posturi vacante la Primarie, care sa permita infiintarea unui nou serviciu. O directie, un serviciu, un compartiment, un birou, cum vrem sa-i spunem, presupune niste posturi. La Primarie nu vom avea aceste posturi vacante, astfel incat sa infiintam o noua directie”.

Edilul sef a mai precizat ca nu se poate discuta nici de infiintarea unei societati comerciale cu acest profil, dar fiind ca activitatile de divertisment amintite nu aduc profit: “Stim cu totii ca societatile comerciale nu au performat in judetul Braila – si avem exemplul de la Consiliul Judetean, pe care nu as vrea sa-l repetam la Primarie. Mai mult decat atat, acea societate comerciala care sa gestioneze activitatea de divertisment nu va produce niciodata venituri, deoarece ati vazut si in Parcul Monument, noi am scos acea taxa din Oraselul Copiilor. Noi am preluat Oraselul Copiilor de la Administratia Pietelor, vom demara anul acesta procedura de amenajarea a Oraselului si in luna noiembrie va fi scos la licitatie proiectul – prima faza, de proiectare, urmand ca anul viitor sa scoatem la licitatie si executia. Iar eu nu vreau sa ajungem in situatia in care sa taxam intrarea in Oraselul Copiilor. Niciodata! Intrarea va fi in continuare libera.

Infiintarea acestui serviciu  de divertisment ar duce la cresterea cheltuielilor Primariei. Ar trebui sa avem alte posturi, alti angajati, iar eu nu vad o prioritate din cresterea numarului personalului”.