DRAGOMIR: NU DAM 50.000 DE EURO DIN BANUL PUBLIC PENTRU 90 DE MINUTE DE DISTRACTIE LA UN MECI DE FOTBAL

Primarul Marian Dragomir sustine ca a aflat de pe Facebook despre problema clubului de fotbal Dacia Unirea Braila, care trebuie sa joace meciul cu CS U Craiova, din cadrul optimilor Cupei Romaniei, incepand cu ora 17:30, in conditiile in care stadionul municipal nu are instalatie de nocturna. Dragomir spune ca a aflat tot de pe Facebook si despre apelul conducerii clubului, care vrea sa stranga suma de 50.000 de euro, necesara pentru a  inchiria si a aduce la Braila o astfel de instalatie de nocturna mobila, alternativa fiind ca meciul sa se desfasoare pe un alt stadion, dintr-un oras apropiat, care are toate dotarile necesare.

Dincolo de faptul ca niciun oficial al clubului de fotbal nu a venit sa discute cu el aceasta chestiune sau sa ceara ajutorul Primariei la modul oficial, printr-o adresa scrisa, edilul sef spune ca nu are de gand sa aloce vreun leu in acest scop.

Marian Dragomir a explicat astazi ca nu poate aloca acesti bani in primul rand pentru ca nu exista o prevedere bugetara pentru asa ceva si in al doilea rand, pentru ca nu este dispus sa dea 50.000 de euro din banul public, pentru distractia de 90 de minute a unor persoane carora le place fotbalul: “Suma de 50.000 de euro reprezinta suma necesara asigurarii nocturnei pentru 90 de minute intr-o zi. Din punctul meu de vedere este o suma exorbitanta. Eu stiu ca cei care isi doresc fotbal o pot considera oportuna pentru distractia lor de 90 de minute, pentru ca Braila sa aiba prestanta la un asemenea meci, dar toti ceilalti braileni vor avea comentarii negative vizavi de cheltuirea din bani publici a sumei de peste 2,5 miliarde lei vechi pentru 90 de minute, la un meci, si dupa aceea, nocturna dispare de la Braila”.