DRAGOMIR: NU DECIDEM NOI DE LA CE FIRMA CUMPARAM AUTOBUZELE, FIINDCA NU DECIDEM NOI CASTIGATORUL LICITATIEI ORGANIZATE PE SEAP

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu este posibil ca firma “Braicar” sa cumpere autobuze de la o singura firma – fie ea si una foarte apreciata la nivel international -, pentru ca nu sta in puterea societatii amintite sa decida cine castiga licitatiile pe care le organizeaza periodic pentru achiziona de astfel de autovehicule.

Dragomir raspunde astfel liberalilor, care sustin ca in loc sa cumpere de-a valma autobuze de capacitate diferite si de tipuri diferite, de la firme diferite, “Braicar” – firma ce apartine Consiliului Local Municipal – ar trebui sa faca un contract cu o singura firma, una de prestigiu, care ar putea oferi si conditii mai avantajoase, daca se achizitioneaza mai multe autobuze. In plus, spun liberalii, si pentru mecanicii “Braicar” ar fi mai usor, fiindca s-ar specializa in reparatii pe masini de o singura marca.

Edilul sef a comentat pe aceasta tema: “Cele 32 de autobuze care au fost cumparate in mandatul meu sunt de la acelasi producator toate. Ultimele autobuze sunt de la un producator roman de autobuze. Dar indiferent de aceste lucruri, licitatia public in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) o castiga o societate care indeplineste conditiile. Nu putem si nu este legal sa spunem sa cumpere autobuze doar de la o singura societate.

Mai mult, cel care a castigat licitatia de aceasta data nu a mai oferit 2 ani garantie pentru autobuze, ci 6 ani. 6 ani garantie reprezinta, din punctul meu de vedere, mai mult decat o normalitate”.