DRAGOMIR: NU E VINA CANDIDATILOR LA FUNCTIILE DE DIRECTORI CA AU PRIMIT INTREBARI COPILARESTI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca “e trist” faptul ca profesorii care au dat concurs pentru posturile de directori au fost pusi de Ministerul Educatiei intr-o “ipostaza jenanta”, aceea de a raspunde unor intrebari care sunt mai degraba “jocuri copilaresti” decat chestionare serioase, pentru functii de mare raspundere. Dragomir spune ca in contextul in care candidatii a trebuit sa raspunda la intrebari de genul “Pantofii au intotdeauna: piele, sireturi, talpi, tocuri”, “Magarul are: grajd, potcoave, harnasament, copite, coama”, “Fiecare rau are: pesti, poduri, nave, praguri, panta de curgere”, este evident ca “a fost o abordare copilareasca vizavi de subiecte”. Pe de alta parte, insa, edilul sef considera ca nu este vina candidatilor ca au avut astfel de subiecte, fiindca ei “s-au dus sa concureze cu inima deschisa.

Primarul spune ca  aceste subiecte ii amintesc de vremea cand lucra in mediul privat si cand a vazut diverse intalniri organizate in maniere “tehnocrate” in care participantii, adulti, jucau diverse “jocuri de societate” in care erau asezati dupa inaltime si erau pusi sa se tina de mana.  El si-a exprimat speranta ca la viitoarele concursuri pentru posturile de directori sa nu se ajunga la astfel de abordari.

Amintim ca in ciuda acestor intrebari “copilaresti”, 11 candidati la functia de director nu au reusit sa adune punctajul minim, care le asigura intrarea in etapa a doua a concursului.