DRAGOMIR: NU EXISTA RISCUL SA SE INTRERUPA COMPLET FURNIZAREA APEI POTABILE IN MUNICIPIU. VA FI DOAR O REDUCERE A DEBITULUI APEI POTABILE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca nu exista niciun risc sa se intrerupa complet furnizarea apei potabile in municipiu si ca nu este vorba decat de o reducere a debitului apei, ca urmare a avariei conductei de la Uzina de apa Chiscani, ce alimenteaza  rezervorul de apa potabila de la  Radu Negru.

Dragomir a precizat pentru MD Press ca sunt false informatiile vehiculate pe o retea de socializare, potrivit carora in diverse cariere din oras s-ar fi oprit complet furnizarea apei: “Nu exista asa ceva, nu s-a oprit apa nicaieri in municipiu! Si nu este vorba despre o <<restrictionare>> cum se spune in acel anunt al CUP, ci doar de faptul ca va scadea debitul apei la robinet in urmatoarele 2 zile. Nu exista riscul sa se intrerupa complet furnizarea apei potabile, noi avem rezerva pentru 20 de ore in bazinele proprii.

Este o avarie foarte mare pe conducta, s-a intrerupt apa la Chiscani si la Varsatura, se lucreaza deja de azi-noapte la acea avarie si se va rezolva fara sa se opreasca apa in municipiu”.

 Amintim ca potrivit unui anunt postat de CUP Dunarea pe site-ul institutiei, “in urmatoarele 48 de ore, incepand cu data de 25.01.2019, ora 16, suntem nevoiti sa restrictionam furnizarea apei in ceea ce priveste debitul si presiunea pentru toti consumatorii din localitatile: Municipiul Braila, Chiscani, Lacul Sarat, Statiunea Lacul Sarat, Varsatura, Albina, Cazasu, Martacesti, Silistea, Muchea, Tudor Vladimirescu, Scortaru Vechi, Comaneasca, Baldovinesti si Pietroiu”.

Precizam ca  cei din conducerea CUP Dunarea nu au catadicsit sa anunte presa, pentru a informa cetatenii din timp in legatura cu aceasta problema, ci ziaristii au aflat in jurul orei 16, intrand pe site-ul CUP Dunarea, unde era postat un anunt.