DRAGOMIR: NU MA TEM DE AMENINTARILE LIBERALILOR. UN REFERENDUM PENTRU ELIMINAREA TAXEI PE APA DE PLOAIE NU AR REZOLVA NIMIC

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu se teme de amenintarile liberalilor, cum ca daca nu va sustine in CLM initiativa privind organizarea unui referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie, va deveni el insusi “tinta” unui referendum de demitere.

Dragomir a declarat astazi atat timp cat taxa pe apa de ploaie este reglementata la nivel national, un referendum la nivel local nu ar putea schimba nimic, ci doar ar irosi banii publici: “Atunci cand vorbim despre un referendum de schimbare a unei legi, acest referendum trebuie sa fie unul organizat la nivel national, si nu la nivel local, pentru a fi valid acel referendum. V-am aratat in sedinta CLM ca inclusiv membri de frunte ai PNL Braila au recunoscut faptul ca un referendum si o initiativa locala nu poate schimba o lege la nivel national. Este nevoie in acest sens sa se modifice legislatia si acel referendum, daca este cazul, sa fie organizat la nivel national. In acel moment putem vorbi, intr-adevar, de legalitate si realizarea unui referendum in conditii normale si legale.

Nu pot sa omit faptul ca organizarea unui referendum care nu va avea niciun fel de rezultat va insemna cheltuieli enorme din bugetul local, iar eu cred ca in municipiul Braila trebuie sa directionam banii catre investitii si nu spre o cheltuire a lor total ineficienta, pentru un referendum care nu are nicio finalitate, deoarece, repet, nu poti ca printr-un referendum la nivel local sa schimbi o lege la nivel national”.

Amintim ca ieri, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a anuntat ca liberalii vor incerca sa initieze un proiect de hotarare de Consiliu Local Municipal privind organizarea unui referendum pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie si daca nu vor obtine sustinerea consilierilor din majoritatea PSD-ALDE-PND pentru acesta, vor incepe strangerea de semnaturi de la braileni, pentru a demara un referendum avand ca baza initiativa cetateneasca. In acest ultim caz, a spus Danaila, referendumul se va referi atat la eliminarea taxei amintite, cat si la demiterea primarului si dizolvarea CLM Braila.