DRAGOMIR: NU MAI SUNT OAMENI FARA ADAPOST IN STRADA, IN GER. L-AM RIDICAT DUMINICA PE ULTIMUL

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca nu sunt motive de ingrijorare in ceea ce priveste situatia oamenilor strazii, in aceasta perioada geroasa. Dragomir a declarat ieri ca nu mai exista oameni fara adapost care sa stea in strada si ca ultimul dintre acestia a fost transportat la Centrul specializat al Municipalitatii duminica seara, astfel incat, in opinia sa, nu exista riscul ca vreun astfel de brailean sa inghete in aceste zile, din lipsa unui loc incalzit in care sa stea: “Nu mai avem, din punctul meu de vedere, oameni ai strazii pe strada; aseara (duminica seara – n.r.) l-am ridicat pe ultimul, fiind anuntati de o braileanca. Toti cei care nu aveau conditii de locuinta acum sunt la Centrul nostru de Gazduire in Regim de Urgenta. Cel mai important lucru este ca ei sa ramana acolo, pentru ca unii dintre acestia prefera libertatea, decat conditiile din Centru, unde trebuie sa respecte anumite reguli”.

Precizam ca Centrul de Gazduire in Regim de Urgenta, aflat in subordinea Directiei de Asistenta Sociala Braila, are o capacitate de 60 de persoane si poate oferi un adapost si asistenta medicala aceastei categorii de persoane vulnerabile, pe perioada sezonului rece (noiembrie – martie).

Amintim, de asemenea, ca meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori, viscol si polei pentru mai multe judete, inclusiv Braila – cod care va intra in vigoare in aceasta seara.