DRAGOMIR: NU POATE FI ACCEPTATA PROPUNEREA DSP GALAȚI. MUTAREA CELOR PESTE 1.500 DE PACIENȚI INTERNAȚI DIN BRĂILA (FARA COVID 19), UNII DINTRE EI NETRASPORTABILI, NU ESTE POSIBILA TEHNIC

Primarul  Marian Dragomir anunță că autoritatile brăilene nu acceptă propunerea DSP Galati, ca persoanele din județul Galați care sunt bolnave de coronavirus să fie aduse la spitalele din Brăila, iar pacienții care nu sunt bolnavi de coronavirus din Brăila să fie transportați și tratați în spitalele din Galați.

Dragomir s-a arătat aseară indignat de această idee, iar astăzi, după ședința în care autoritățile brăilene au luat decizia de a refuza propunerea DSP Galați, edilul șef a comentat pe o rețea de socializare: „La ședința de azi s-a stabilit că nu poate fi acceptată propunerea DSP Galați, deoarece mutarea celor peste 1.500 de pacienți internați din Brăila (fara COVID 19), unii dintre ei netrasportabili, nu este posibila tehnic, va întârzia foarte mult orice altă intervenție și va încuraja circulația aparținătorilor între Brăila și Galați, într-o perioada în care <<se recomandă>> să circulăm cât mai puțin.
Apreciez profesionalismul medicilor și conducătorilor spitalelor din Brăila care au susținut cu argumente, în unanimitate, respingerea propunerii de la DSP Galați: dr. Gavrilescu Andrea, dr. Neacșu Alina, dr. Boboc Virginia, dr. Râsnoveanu Delia, ec. Sîmpetru Ștefan, ec. Criță Bogdan.
Apreciez faptul ca dr. Ciochină Gabriel, director DSP Braila și jr. Boboc Cătălin, prefect, au participat la discuții împreuna cu Iulian Chiriac, președintele CJ Braila și subsemnatul, și de comun acord, am stabilit că adresa DSP Galați nu poate fi pusă în practică sau acceptată!!!

Voi comunica, de fiecare dată, transparent și corect adevarul, cu orice risc!!!
Vă mulțumesc și vă asigur că în aceste momente dificile voi pune pe primul plan siguranța brailenilor”.