DRAGOMIR: NU PUTEM REPARA STRAZILE DIN CAUZA LEGII PROASTE, CARE PERMITE CONTESTAREA LA NESFARSIT A LICITATIILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca daca se continua seria contestatiilor privind licitatia pentru atribuirea lucrarilor de reparatii strazi, va mai dura cateva luni pana cand, potrivit legii, se vor epuiza toata caile de contestare posibile, astfel incat  Municipalitatea sa poata sa startul plombarilor si asfaltarilor. Dragomir sustine ca este este obligat sa astepte pana la finalizarea tuturor procedurilor legale privind contestatiile,  care nu depind de el, asa incat blocarea lucrarilor de reparatii nu se intampla din vina sa.

Edilul sef a spus si a cui este vina, in opinia sa, daca tot este sa stabilim un vinovat – a guvernantilor, care au schimbat in rau legislatia: “Eu nu am vrut sa politizez subiectul, dar acum, pentru ca m-ati provocat un pic, am sa intru si aici: in vara acestui an a fost schimbata Legea achizitiilor publice si dupa marele tam-tam privind simplificarea procedurii, constatam cu totii astazi ca procedura nu a fost simplificata, ba mai mult, a fost complicata. Mai avem si o decizie a Curtii Constitutionale, prin care societatile care contesta nu mai sufera niciun fel de penalitati, sau nu mai au repercusiuni financiare, atunci cand contestatiile lor nu se adeveresc… Si atunci, iata, pot contesta la infinit”.

Amintim ca din cauza contestatiilor depuse in urma licitatiei organizate de Primarie, lucrarile de reparare a strazilor sunt inca blocate, iar potrivit lui Dragomir, chiar daca se rezolva in cateva zeci de zile contestatiile depuse, nu este exclus sa apara altele, la care  va mai dura alte zeci de zile, ca sa se dea un raspuns: