DRAGOMIR: NU SUNT IN MASURA SA VA SPUN DACA SE JUSTIFICA SAU NU SALARIILE CONDUCERII CUP DUNAREA

“Nu sunt in masura sa va spun neaparat daca se justifica sau nu se justifica salariile conducerii CUP Dunarea” – este declaratia primarul Brailei, Marian Dragomir, care spune ca exista “investitii majore, la care CUP Dunarea are un aport important, dar sunt si multe alte lucrari care lasa de dorit, sau interventii uneori tardive”.

Dragomir considera insa ca nu poti avea pretentia sa gasesti profesionisti care sa ocupe functiile de director, daca nu ii si platesti ca atare: “Este un lucru aflat la mijloc, de cele mai multe ori, si am mai discutat – fara sa facem referire la CUP Dunarea – de salariile celor din privat si de salariile celor care lucreaza in administratia publica, daca dorim oameni care sa faca performanta, sau dorim sa avem niste oameni care sa faca figuratie pe un post director”.

Atentionat ca proiectele de infrastructura majore despre care vorbeste nu sunt meritul actualei conduceri a CUP Dunarea, respectiv al directorului general Silviu Mangiurea, fiindca acestea sunt mostenite de la vechea conducere, primarul a admis acest lucru si a precizat ca si salariul directorului general – despre care unii cred ca este mare – este tot “mostenit”.

Dragomir a mai spus ca la o adica,  la concursul pentru postul de director al CUP Dunarea a putut sa se inscrie oricine a dorit, deci cei care voiau sa aiba salariul mare puteau sa vina sa-si incerce norocul.

Pe de alta parte, edilul sef a admis ca la ora actuala, CUP Dunarea are pierderi pe reteaua de apa de peste 40% si ca toate aceste pierderi tot in facturile platite de cetateni se regasesc: “Acesta este si motivul pentru care am demarat instalarea acestor apometre moderne si atunci cand se instaleaza apometrul, se scaneaza si reteaua fiecaruia, pentru a vedea daca are sau nu are un buypass. Cei de la CUP Dunarea au trimis diferite comunicate de presa prin care au prezentat si cazuri concrete ale unor cetateni care furau la modul real apa – apa care se duce in acele 40% pierderi.

Totodata, pot sa va mai spun ca desi nu se rezolva la nivel global aceasta pierdere, cel putin pierderea pe municipiul Braila va scadea substantial, prin faptul ca toate blocurile de la Km 10 au fost predate de Primaria municipiului Braila care comuna Chiscani”.

Precizam ca pe site-ul CUP Dunarea lipseste declaratia de avere a directorului general Silviu Mangiurea, care contine si veniturile acestuia; in schimb, este publicata declaratia de avere a directorului economic Ionel Avram, in care figureaza venituri de circa 6.500 lei lunar, de la compania amintita.