DRAGOMIR: NU UITATI CA ANGAJATII “BRAICAR” AU SPORURI SI ALTE VENITURI LEGALE. LA ALTCEVA NU VREAU SA MA GANDESC

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a postat pe o retea de socializare mai multe copii dupa fluturasii de salariu ai unora dintre soferii de la societatea de transport in comun ”Braicar“, pentru a dovedi ce venituri au acestia.

Grevistii reclama faptul ca salariul de incadrare este cel minim pe economie si ca au mii de ore suplimentare neplatite, unele fiind chiar de anul trecut. Spre exemplu, angajatii firmei amintite sustin ca un sofer care primeste 25% spor de vechime si 16% spor de trafic ajunge sa ia un salariu net lunar de 1.600 lei, cu ore suplimentare reusind sa ajunga la 1.900 – 2.000 lei.

Edilul sef a comentat pe o retea de socializare ca dincolo de salariul de incadrare, soferii de la “Braicar” incaseaza sporuri care le rotunjesc veniturile.  Mai mult, edilul sef lasa sa se inteleaga ca unii dintre soferi ar putea avea si alte venituri decat cele legale: “Nu vor sa circule decat daca le creste salariul cu cat vor ei. Societatea le poate oferi maxim 7 5 %. Deja incepe sa sune a santaj. Eu nu consider ca acum au o abordare corecta.

Cresterea de 7,5 % propusa de societate este decenta. Nu uitati de sporuri si alte venituri legale. La altceva nu vreau sa ma gandesc”.

Publicand copii dupa fluturasii de salariu, Dragomir vrea sa arate ca angajatii “Braicar”, aflati astazi in a sasea zi de greva, nu incaseaza salariul minim pe economie, asa cum se plang acestia.