DRAGOMIR: NU VOI PERMITE NICIODATĂ CA CINEVA SĂ FIE SUPRATAXAT PENTRU CĂ ARE UN CONSUM MAI MARE DE APĂ POTABILĂ

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), care este și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Dunărea”, declară că nu va fi niciodată de acord ca cetățenii care consumă mai multă apă potabilă „să fie suprataxați, așa cum  propus cineva de la PNL”.

Dragomir  face referire la ideea primarului comunei Surdila Greci, Ionel Meiroșu (PNL), care propunea stabilirea unei cote zilnice la consumul de apă potabilă pe cap de locuitor, astfel încât să nu mai existe probleme cu presiunea apei la consumatorii din județ. Propunerea lui Meiroșu a venit în contextul în care, din cauza faptului că sătenii își udă grădinile cu apă potabilă, iar consumul de apă a crescut foarte mult, există zone în județ unde presiunea apei pe rețea a scăzut substanțial, ceea ce nemulțumește consumatorii.

„La fel cum locuitorii municipiului Brăila au apă permanent, în aceleași condiții trebuie să aibă apă și cei din județ. Nu trebuie să existe niciun fel de discriminare, iar eu, care vin din mediul privat, consider că orice societate, inclusiv CUP Dunărea, trebuie să încurajeze consumul și nu voi permite niciodată ca cineva să fie suprataxat pentru ca va consuma mai multă apă. Prețul trebuie să fie același pentru toți utilizatorii, indiferent de cantitatea de apă pe care o consumă. Ba mai mult, cei care consumă foarte multă apă și sunt la zi cu plata poate chiar ar trebui să aibă anumite discounturi sau anumite facilități, în niciun caz să fie suprataxați, așa cum a propus cineva de la PNL”, a  declarat azi Marian Dragomir.