DRAGOMIR: NU VOM MAI DA REPARTITII DE LOCUINTE SOCIALE IN ZONA CENTRULUI ISTORIC UNOR PERSOANE CARE NU-SI PERMIT SA INTRETINA ACELE IMOBILE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, spune ca are de gand sa reabiliteze toate cladirile din zona centrului istoric ce apartin Municipalitatii si sa rezolve, in timp, si problema chiriasilor care devasteaza acele imobile.

Intrebat daca are de gand sa mute acei chiriasi din imobilele respective si sa le dea alte locuinte sociale, in alte zone decat cele de promenada ale orasului, Dragomir ne-a explicat ca totul “trebuie sa se realizeze legal”: “O sa vedeti in perioada urmatoare ca nu vom mai acorda cu atat de mare usurinta noi repartitii in zona centrului istoric unor persoane care nu au posibilitati de intretinere a imobilelor pe care le primesc de la Primarie. Am primit deja lista tuturor imobilelor pe care Primaria le are in centrul istoric si la care noi trebuie sa alocam bani in buget pentru reabilitare anul viitor, dar eu va spun ca in paralel, si acum, Primaria are un numar de cladiri care se afla in plina renovare sau la care lucrarile urmeaza sa se inceapa foarte curand”.

Potrivit edilului sef, in cazul cladirilor ce apartin Primariei si care nu sunt inca reabilitate, situatia chiriasilor va ramane aceeasi. El spune insa ca daca se vor aloca bani in acest scop in bugetul anului viitor, atunci la jumatatea lui 2019, o mare parte dintre acest cladiri “vor fi in proces de reabilitare”.