DRAGOMIR: NU VREAU SA JIGNESC PE NIMENI, DAR NU SUNT DE ACORD CU PARTENERIATUL CIVIL INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca partidul sau nu a facut cu adevarat campanie pentru referendumul pentru familia traditionala si ca acele 20.000 de pliante care au fost impartite in judetul nostru de social-democrati inainte de referendum reprezinta “o campanie minora”.

Dragomir a mai declarat ca in ceea ce-l priveste, nu doar ca nu este de acord cu casatoria intre persoane de acelasi sex, dar nu sustine nici macar ideea unor parteneriate civile intre astfel de persoane: „In perioada in care eram eu in Parlament – in care era si domnul Remus Cernea parlamentar – au existat mai multe discutii vizavi de parteneriatul civil, ca o modalitate prin care doua persoane de acelasi sex care traiesc intr-o uniune pot sa-si lase mostenire, ca si cand ar fi intr-o familie, bunurile pe care le dobandesc pe perioada in care ei traiesc in… familia respectiva. Eu si atunci, si acum am spus ca nu sunt adeptul parteneriatelor civile, ci sunt adeptul familiei constituite dintr-un barbat si o femeie.

Este punctul meu de vedere si il sustin in continuare, la fel cum punctul dvs de vedere este cel privind aceasta toleranta pe care o aveti; va respect toleranta, va rog frumos sa-mi respectati punctul de vedere.

Nu vreau sa jignesc pe nimeni, nu e scopul meu acesta. Asa cum altii au aceasta opinie (toleranta – n.r.), am si eu opinia mea. Intr-o tara democratica, fiecare are dreptul la opinie. Aceasta este opinia mea”.