DRAGOMIR: PANA LA FINALUL MANDATULUI MEU E POSIBIL SA NU DISPARA TOATE GARAJELE DE PE DOMENIUL PUBLIC

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca nu are de gand sa impuna ridicarea tuturor garajelor care sunt amplasate pe spatiul public, numai de dragul de a scapa rapid de aceste constructii provizorii, ci are in vedere un alt tip de abordare. Mai concret, el spune ca garajele vor disparea etapizat, iar proprietarii acestora vor fi obligati sa renunte la ele abia atunci cand Municipalitatea va amenaja in spatiile respective parcari moderne: “N-o sa eliminam garajele de dragul de a scoate din oras garajele, ci acolo unde intervenim, toti cetatenii au primit anumite termene, pentru a-si lua garajele, deoarece urmeaza sa intram cu reabilitarea spatiilor respective.

La sfarsitul acestei luni veti vedea ca pe Aleea Lebedei, din cartierul Viziru, vom intra, de asemenea, cu reabilitarea parcarilor dintre blocuri si acel ansamblu rezidential, acolo unde au fost garaje si au fost demolate toate”.

Cat priveste faptul ca cetatenii au contracte cu SUPAGL pentru garajele amplasate pe domeniul public, edilul sef a precizat: “Contractele  prevad o clauza prin care la solicitarea Primariei, deoarece garajul este o constructie provizorie, acesta poate fi ridicat oricand Primaria are lucrari de investitii in zona respectiva. Este clauza contractuala ferma in acest sens, prin care cei care au garaje, la solicitarea Primariei, in baza unui program de investitii in zona respectiva, sunt obligati sa-si ridice garajul”.

Intrebat cand o sa dispara toate garajele din municipiu, Marian Dragomir a raspuns: “Nu pot sa va dau un termen, va dura cativa ani. Pana la finalul mandatului meu (vara anului 2020 – n.r.) e posibil sa nu terminam aceasta actiune”.

Cat despre soarta garajelor care sunt ridicate de pe domeniul public, primarul a spus: ”Majoritatea ajung la prieteni ai posesorilor de garaje, in comunele invecinate sau la cei care locuiesc la case si de asemenea, foarte multe au ajuns la groapa de materiale inerte a Primariei municipiului. Unele dintre garajele construite din tabla au ajuns la fier vechi”.