Dragomir: Până la sfârșitul acestui an vrem să redeschidem circulația pietonală și rutieră pe Bulevardul Independenței, între Calea Călărașilor și Republicii

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că își dorește ca „până la sfârșitul acestui an” să se redeschidă circulația pietonală și rutieră pe primele două tronsoane de pe Bulevardul Independenței, unde se lucrează acum – respectiv de la Calea Călărașilor la Școlilor și de la Școlilor la Republicii: „Deja pe o parte am finalizat trotuarul de turnat, s-au pus primele două straturi de asfalt și urmează al treilea și considerăm că mult mai devreme, eventual în prima parte a toamnei, vom deschide acest bulevard și pentru circulația rutieră.

Va mai rămâne ca în toamnă pe această zonă să montăm pista de biciclete, apoi zona verde și – un lucru extraordinar – să readucem pe Bulevardul Independenței trandafirii care sunt acum în pepiniera de la Seroplant”.

Amintim că lucrările de reabilitare a Bulevardul Independenței se realizează din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de peste 15,18 milioane de euro. Lucrările au început în octombrie 2021 și se vor derula pe parcursul a 31 de luni.

Reabilitarea implică modernizarea căii de rulare tramvaie și crearea unei benzi dedicate de circulație pentru tramvai, înlocuirea liniei aeriene de contact și a stâlpilor de susținere, modernizarea stațiilor de tramvai, montarea de aparate de achiziționare a tichetelor de călătorie, modernizarea sistemului rutier, înființarea de piste de biciclete, modernizarea trotuarelor, a mobilierului stradal, a spațiilor de parcare și a spațiilor verzi.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns