DRAGOMIR: PANA NU NE LAMURIM CU CURTEA DE CONTURI, NU DISCUTAM DE NICIO FINANTARE A SPORTULUI LOCAL PE ANUL IN CURS

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu are nicio problema cu faptul ca unele dintre jucatoarele de la HC Dunarea iau in calcul transferul la o alta echipa, in cursul acestui an, si spune ca este firesc ca la final de contract, fiecare sa-si faca socotelile, in legatura cu cea mai buna varianta pentru sine, atat din punct de vedere financiar, cat si al performantei.

“Exista posibilitatea prelungirii contractului, incheierea unui nou contract, sau a incetarii acestuia. Bineinteles ca fiecare, din punct de vedere juridic, are dreptul sa-si urmareasca interesul financiar, sau cel al performantei. La finalizarea unui contract, nu putem tine jucatoarele cu forta la Braila, putem doar sa incercam sa continuam performanta”, a declarat Dragomir.

Pe de alta parte, edilul sef a precizat ca personal, faptul ca unele jucatoare, precum si antrenorul, ar putea pleca de la HC Dunarea nu reprezinta un lucru care sa-l determine sa nu mai sustina financiar echipa cu bani de la buget. Marian Dragomir spune ca altul este motivul care-l retine deocamdata sa discute despre orice finantare de la bugetul municipal catre HC Dunarea sau catre orice alta echipa – si anume faptul ca trebuie lamurita chestiunea privind legalitatea modalitatii in care s-au alocat bani publici in 2015, catre sportul brailean. Mai exact, este vorba despre raportul din 2016 al Curtii de Conturi, in care se spune ca in anul 2015, Primaria ar fi facut plati nelegale catre sportul brailean, deoarece banii au fost alocati in baza Legii 69/2000 a educatiei fizice si sportului, si nu in baza Legii 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general. In baza aceluiasi raport, inspectorii au cerut municipalitatii sa recupereze integral sumele acordate sportului local in 2015, ceea ce inseamna zeci de miliarde lei vechi ce trebuie luate inapoi de la echipele care au beneficiat de acesta bani. Municipalitatea a contestat acest raport al Curtii de Conturi, in conditiile in care si in anul 2014 a finantat sportul in baza aceleiasi legi, iar Curtea de Conturi a gasit ca totul a fost perfect legal. Mai mult, in 2015, Consiliul Judetean Braila a finantat spotul local in aceleasi conditii ca si Primaria, dar la CJ, inspectorii Curtii de Conturi n-au considerat ca ar fi vreo ilegalitate, din acest punct de vedere.

“Noi, Primaria municipiului Braila, asteptam in acest moment raspunsul la contestatia pe care am inaintat-o Curtii de Conturi Bucuresti, pentru a porni din nou la drum si atunci vom discuta, in cazul unui raspuns favorabil, despre despre finantari in aceleasi conditii, iar in cazul unui raspuns nefavorabil, despre finantare pe Legea 350”, a punctat primarul. (sursa foto – HC Dunarea Braila)