DRAGOMIR: PE ORICE SECTOR DE ORAS AM MERGE, VEDEM ACEEASI MIZERIE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a explicat astazi, in plenul Consiliului Local Municipal, motivele pentru care a solicitat aprobarea unei majorari de capital la societatea Eco SA – firma la care CLM este actionar majoritar. Mai exact, este vorba despre de o majorare de capital cu 9 milioane de lei, din care o parte vor acoperi datoriile societatii (5.244.511 lei), iar restul vor fi cheltuite pentru dotari moderne.

In cadrul argumentatiei sale, Dragomir a admis ceea ce brailenii spun de mult timp – ca orasul este o mizerie, din punct de vedere al salubritatii si ca niciuna dintre firmele de profil nu fac treaba buna, desi incaseaza bani buni de la Primarie: “Acele datorii sunt dintr-o perioada istorica, mai mult de jumatate dintre ele sunt din anii 2007-2008,  pana cand, la un moment dat, s-a schimbat managementul societatii. Pe langa acele datorii, societatea a fost obligata sa plateasca si o suma exorbitanta catre Finante, reprezentand datorii si penalitati din perioade la fel de istorice ca si celelalte.

Eu mi-as fi dorit foarte mult ca noi sa nu fim nevoiti sa facem aceasta investitie la Eco, iar  cele 2 societati private, RER si Braicata, sa ne dea noua un exemplu asupra modului in care societatile private din municipiul Braila inteleg sa faca curatenie. Din pacate, niciuna din cele 3 societati din municipiul Braila nu este un exemplu pentru curatenie si acest lucru ne aduce un deserviciu noua, tuturor. Am avut nenumarate discutii cu reprezentantii tuturor celor 3 societati – Eco, RER si Braicata -, pentru a avea un oras curat. Concluziile sunt cele pe care le vedeti astazi: zero! Si atunci am fost nevoiti sa luam aceasta decizie, pentru a le arata de aceasta data noi, celor 2 privati, ca o societate publica in care se investeste poate sa fie un exemplu – si ati vazut ca pe lista utilajelor am pus masini noi, automaturatoare, masini care aspira strazile si frunzele la o capacitate foarte mare si inclusiv containere noi, pentru a scapa de acea imagine insalubra a containerelor distruse din acest oras, pe care cele 2 societati nu catadicsesc sa le schimbe. Si pe orice sector de oras am merge, vedem aceeasi mizerie.

Si atunci dam un exemplu astazi, prin aceasta majorare de capital la Eco; ii dotam, sper sa avem containere noi, masini de curatenie noi, un sector de activitate cu totul diferit si cele 2 societati vor avea atunci posibilitatea sa inteleaga ca sunam din clopotel si ori intervin si ei si investesc in municipiul Braila, ori incet, incet ne cam parasesc”.