DRAGOMIR: PENTRU A ASCUNDE CONTAINERELE HIDOASE FOLOSITE DE RER SI BRAI-CATA, VOM MONTA NOI MODULE DE COLECTARE SELECTIVA

Municipalitatea a alocat fonduri pentru dotarea firmei de salubritate care-i apartine, Eco SA si pentru noi containere de colectare a gunoiului, care vor fi amplasate in zona de care raspunde operatorul amintit; ce fac celalte doua firme de profil – RER si Brai-Cata – in ceea ce priveste achizitionarea de masini si de containere moderne, tine de decizia acestora. Este ceea ce spune primarul Brailei, Marian Dragomir, care a explicat ca din informatiile pe care le detine, una dintre firmele amintite va investi si ea in dotari, insa are mari dubii ca se va intampla acelasi lucru si cu cel de-al treilea operator.

Edilul sef a precizat insa ca pentru a scapa macar de privelistea hidoasa a containerelor vechi si uzate folosite de cele doua firme private, Municipalitatea va amplasa noi module de colectare selectiva si pe sectoarele de care se ocupa RER si Brai-Cata: “Pe celelalte sectoare, totul depinde de societatea respectiva, deoarece containerele revin in responsabilitatea agentului economic care deserveste zona respectiva. Masinile, la fel.

Societatea ECO avea responsabilitatea in ceea ce priveste containerele si masinile de salubrizare, la fel si RER si Brai-Cata. Singurul lucru pe care il poate face Primaria pe celelalte sectoare ale societatilor de salubrizare este investitia in aceste module de colectare selectiva, in care nu mai au acces cainii, oamenii strazii, nu se mai rascoleste si tine de fiecare dintre noi sa ridicam clapeta respectiva, pentru a depozita gunoiul acolo si nu pe langa, asa cum se mai intampla in unele dintre locatii.

Una dintre societati cred ca va investi si ea, iar la cealalta am un oarecare scepticism. Dar in paralel, pentru a ascunde acele containere hidoase de la societatile repective, noi am montat anul trecut 100 de module de acestea noi si vom monta in continuare”.