DRAGOMIR: PENTRU CEI CARE NU SE TEM DE AMENDA, FAPTUL CA SUNT FILMATI SI-I VEDE LUMEA CA ARUNCA GUNOIUL POATE FI O SANCTIUNE MAI MARE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca in ultima perioada, Politia Locala da peste 50 de amenzi saptamanal, in cazul persoanelor care arunca gunoaie pe domeniul public. Dragomir a declarat astazi ca in ciuda acestor sanctiuni, unii dintre braileni continua sa faca astfel de lucruri si se bazeaza pe faptul ca filmarea lor si publicarea imaginilor respective poate avea uneori mai mare efect decat o amenda:  “Nu vom putea sa plantam un politist local langa fiecare intersectie, pentru ca nu reusim din punct de vedere al numarului de angajati de la Politia Locala, dar acestia efectueaza patrule, verifica zonele respective si au identificat cetateni care arunca gunoiul pe domeniul public. Acestia sunt sanctionati, iar cei care nu platesc amenzile, asa cum ati vazut si alta data, ne indreptam impotriva lor, pentru a le transforma in ore de munca in folosul comunitatii.

Am luat decizia de a-i filma, impreuna cu cei de la Politia Locala, si de a-i prezenta locuitorilor. De ce? Tocmai pentru a da un exemplu, pentru ca unii probabil ca nu se tem de amenda, dar poate… stiti cum e… la un moment dat, vor avea si comentarii de la cunoscutii lor, care ii vor identifica, atunci cand arunca gunoi pe domeniul public si poate ii vor aborda din mai multe locuri, nu doar de catre administratie. Stiti cum e, la un moment dat, administratia are rolul ei, dar cand vine alaturi de noi si opinia publica, si vecinii, cunoscutii ii pot identifica si ii atentioneaza, cred ca mai castigam un punct in plus”.