Dragomir: Pentru a evita procesele, trebuie sa pastram transportul privat de tip maxi taxi pana in 2018, in Braila

P1070275

Candidatul PSD la Primaria Brailei, Marian Dragomir, declara ca din punctul sau de vedere, pana in anul 2018, nu se poate pune problema ca la nivelul municipiului sa se renunte la transportul privat de tip maxi-taxi, asa cum se va intampla in Galati, incepand de saptamana viitoare. Dragomir spune ca deocamdata, contractele Primariei cu operatorii de transport  privati este valabil pana in 2018 si ca nu se poate renunta la acestea, decat cu riscul ca Municipalitatea sa fie data in judecata.  In plus, precizeaza Dragomir, operatorul public de transport de calatori, firma “Braicar”, nu are capacitatea sa acopere toate traseele la acest moment, daca s-ar renunta la colaborarea cu firme private. Pana in 2018, insa, spune candidatul PSD, Primaria poate sa doteze “Braicar” cu autobuze noi, iar la momentul la care expira contractele cu firmele care fac transport de tip maxi-taxi se va lua o decizie asupra oportunitatii prelungirii acestora: ”Consider ca a cumpara un minim de 10 autobuze in fiecare an pentru flota <<Braicar>>, plus tramvaie, reprezinta un lucru decent si abolut normal. Cat priveste transportul de tip maxi-taxi, cred ca pentru a evita actiuni in instanta, trebuie sa respectam contractele, atat noi, Primaria municipiului Braila, cat si firmele care si le-au asumat prin semnatura, in acel moment. Contractele prevad drepturi, dar si obligatii pentru toate partile. In 2018, cand vom ajunge la scadenta, vom avea de analizat acest lucru in Consiliul Local Municipal, pentru ca decizia nu va fi doar a primarului, va fi luata prin consens in CLM, vom tine cont si de perceptia pe care o au cetatenii privind transportul public, pe care noi vrem sa-l modernizam, dar si privind transportul privat, pe care nu trebuie sa-l blocam, atata timp cat el se desfasoara in termeni civilizati, conform contractului.

Am observat in ultima perioada ca unii dintre operatorii privati au inceput sa renunte la trasee. Cu siguranta societatea de transport <<Braicar>> trebuie sa fi apta sa preia traseele pe care acestia le abandoneaza, si din acest punct de vedere este absolut obligatoriu sa continuam achizitia de autobuze – autobuze noi si nu second hand. Eu cred ca trebuie sa achiztionam autobuze de mica capacitate, care au consumuri mici si sunt foarte eficiente, care se deplaseaza rapid si la costuri foarte mici”.

Potrivit candidatului PSD, aceasta modernizare a parcului auto al “Braicar”, pentru a putea acoperi toate traseele din municipiu, se poate realiza intr-un an si jumatate.