Dragomir: Peste 1.380.000 de teste rapide au fost distribuite la nivel național pentru testarea elevilor și profesorilor. Câte teste au fost distribuite în municipiul și în județul Brăila, câți elevi și profesori au fost testați până în prezent?

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), a criticat dur ieri recentele decizii luate de Guvern cu privire la noile restricții în cazul localităților în care incidența cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19 depășește 4 la mie.

Edilul șef a spus în cadrul ședinței CLM Brăila că aceste decizii sunt „lipsite de orice logică” și sunt luate „într-un mod pompieristic”: „Observăm că în această perioadă Guvernul emite niște hotărâri pe care eu, personal, le consider lipsite de orice logică, hotărâri care vor conduce la aglomerarea cetățenilor în magazine, dacă cumva municipiul Brăila va ajunge la un indice de 4 la mie. Dezavuez complet acest mod pompieristic prin care se stabilesc niște reglementări care nu respectă în primul rând distanțarea fizică între persoane și chiar conduc la o aglomerare în principalele locații în care oamenii își fac aprovizionarea”.

În acest context, Dragomir a amintit de faptul că guvernanții au achiziționat un număr important de teste pentru depistarea infectării cu coronavirus care erau destinate elevilor și profesorilor și a întrebat câte dintre acestea au ajuns în județul Brăila și au fost distribuite unităților de învățământ: „Am citit în data de 7 februarie 2021 pe site-ul Ministerului Educației că peste 1.380.000 de teste rapide au fost distribuite pentru testarea elevilor și profesorilor. Vreau să întreb câte astfel de teste au fost distribuite în municipiul Brăila, în județul Brăila și câți elevi și profesori au fost testați până în prezent, deoarece suntem într-o situație în care se pare că cineva a cheltuit banii pe teste, în condițiile în care Primăria municipiului Brăila a fost refuzată în a i se livra testele cu titlu gratuit, dar testele pe bani cumpărate de Guvern sunt bune acum – pentru ei, bineînțeles.

Noi discutăm despre reducerea efectelor pandemiei și protejarea oamenilor, în special a elevilor și profesorilor, iar eu vreau să întreb așa: din cele peste 1.380.000 de teste, câte au fost livrate în județul Brăila, câte în municipiul Brăila și câte au fost folosite deja pentru testarea rapidă a elevilor și profesorilor? Este o întrebare care privește interesul general al locuitorilor municipiului Brăila și nu aș vrea să-i dați niciun fel de tentă politică”.