DRAGOMIR: POLITISTII LOCALI SUNT MAI ACTIVI, DUPA SCANDALUL CU HAHUI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, este multumit de ravna cu care politistii locali actioneaza in municipiu, mai ales dupa scandalul care l-a avut ca subiect pe fostul director executiv adjunct al Politiei Locale, Dumitru Hahui, ce a fost nevoit sa-si dea demisia. Dragomir a precizat ca in aceasta saptamana s-a actionat cu 5 patrule mobile la marginea orasului, in intervalul orar 7-23, fiind vizate mai ales zonele in care de ani de zile se arunca gunoiul pe marginea drumului. In plus, edilul sef declara ca se vor intensifica patrularile in intervalul orar 18-23, fiindca in general, contravenientii si infractorii prefera sa actioneze pe inserat, sau la adapostul intunericului.
Pe de alta parte, Marian Dragomir a precizat ca saptamana viitoare va avea o discutie cu directorul executiv al Politiei Locale, Traian Jipa, pentru a stabili care va fi formula pentru desemnarea unui director executiv adjunct interimar, pana la organizarea concursului: “Este absolut necesar sa organizam concurs la Politia Locala, dar pana atunci, Politia trebuie sa functioneze la maxima capacitate. Noi avem cerinte foarte multe, cetatenii, dupa acel episod, au asteptari si este nevoie sa avem asigurata o varianta, pana la finalizarea concursului”.
Cat priveste decizia sa de a desemna o persoana din interiorul institutiei pentru a ocupa locul lasat liber de Hahui, Dragomir a precizat ca aceasta este optiunea sa pentru perioada de interimat, dar la concursul pentru functia de director executiv adjunct se poate prezenta oricine, din interiorul sau din afara institutiei, cu conditia sa indeplineasca toate criteriile impuse de lege.
Precizam ca la inceputul anului viitor, la Politia Locala se va elibera si postul de director executiv, dat fiind ca Traian Jipa a decis ca peste patru luni, cand va implini varsta de pensionare, sa se retraga.