DRAGOMIR: POZITIA DOMNULUI NECHITA PRIVIND MUZEUL UMORULUI FOST PENIBILA. CONSIDER CA ACESTA A GRESIT, EXAGERAND FOARTE MULT

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), apreciaza ca “penibila” pozitia consilierului judetean Ovidiu Nechita (PNL), care sustine ca viitorul Muzeu al Umorului nu ar trebui sa fie o sectie a Muzeului “Carol I”, intrucat “caricatura nu e cultura”. Nechita a fost vehement in sedinta CJ Braila in care s-a discutat despre infiintarea Muzeului Umorului – primul de acest tip din tara -, ca parte a Muzeului Brailei si apoi, a revenit asupra acestui subiect, comentand la fel de inversunat pe o retea de socializare.

Dragomir considera ca liberalul a exagerat si ca ar fi de dorit ca el sa admita ca a gresit si sa-si reconsidere pozitia: “A fost penibila interventia domnului Nechita. Chiar daca uneori domnul Patrascan (Costel Patrascan, caricaturistul care a avut initiativa infiintarii la Braila a Muzeului Umorului – n.r.) a mai facut caricaturi legate de Primarie, cu totii trebuie sa apreciem o caricatura, trebuie sa stim sa luam ca atare acele lucruri si nicidecum politicul sau orgoliul unora nu trebuie sa primeze. Eu consider ca domnul Nechita a gresit, exagerand foarte mult. S-a vazut, de asemenea, opinia brailenilor, s-a vazut si opinia celorlalti consilieri judeteni.

Noi, la Teatrul <<Maria Filotti>>, am avut colaborari cu domnul Costel Patrascan; iata ca si acum, la acesta editie a Festivalului <<ZILE SI NOPTI DE TEATRU LA BRAILA>> avem colaborari. Dansul este bine primit oricand in institutiile de cultura care apartin Primariei municipiului Braila – si asa va fi si in viitor.

Nu se stie niciodata, poate domnul Nechita o sa inteleaga ca a gresit si isi va reconsidera pozitia. Asa ar fi bine. Stiti, orice om greseste, dar trebuie sa aiba puterea sa recunoasca faptul ca la un moment dat, n-a avut dreptate.

Apropo de aceste lucruri, va aduceti aminte ca la inceputul mandatului meu imi doream foarte mult sa avem piese de teatru in strada si noi am avut atunci o situatie tensionata, ca sa spunem asa, cu actorii de la Teatrul <<Maria Filotti>>, care au spus ca tipul lor de spectacol nu este pentru a fi jucat in strada si ca noi vorbim despre un teatru dramatic, nu de un teatru de strada. Dupa ce am avut o discutie si mi-au explicat aceste lucruri, ne intelegem foarte bine azi, am cazut de acord: dansii fac teatru in aceasta institutie, dar si in alte locatii, iar noi am adus pentru spectacolele Primariei teatre dedicate acelui tip de activitate”.