Dragomir: Prefectura Braila masoara cu unitati de masura diferite, in functie de interesele politice

P1080556

Deputatul PSD Marian Dragomir este de parere ca Prefectura Brailei este partinitoare, in privinta modului in care trateaza diverse chestiuni legate de situatia confuza din Consiliul Judetean. Mai exact, Dragomir spune ca atunci cand la initiativa consilierior PSD s-a facut o sedinta de indata, in care a fost eliberat din functie pe vicepresedintele CJ Ovidiu Nechita (PNL) si  a fost ales ca vicepresedinte CJ Ionel Avram (PSD),  Prefectura a atacat imediat in contencios hotararile de consiliu respective, pe cand atunci cand Nechita a  tot amanat  organizarea unei sedinte ordinare de Consiliu, desi erau de discutat chestiuni urgente, aceasi Prefectura n-a mai actionat atat de ferm: “Noi, PSD, asteptam convocarea sedintei extraordinare de CJ. Cand nu am asteptat si am convocat noi sedinta de indata, ati vazut ce masuri a luat Prefectura – pentru ca nu a luat masuri unitare. Uneori, Prefectura da un termen pentru rezolvarea unei situatii si alta data, ataca direct in contencios administrativ – ceea ce ma face sa gandesc  ca masoara cu unitati de masura diferite, in functie de interesele politice, desi Prefectura ar trebui sa fie apolitica”.

Precizam ca la ora actuala, Consiliul Judetean Braila este blocat, ca urmare a faptului ca nu mai are nimeni drept de semnatura in calitate de presedinte al institutiei, iar in cadrul sedintei extraordinare, ar trebui ca vicepresedintelui Ovidiu Nechita sa i se delege, pe o perioada limitata,  competente  de presedinte CJ.

Desi initial, Ovidiu Nechita ne-a declarat ieri a a strans semnaturile a o treime de consilieri, necesare pentru convocare unei sedinte extraordinare pentru astazi, in aceasta dimineata acesta ne-a spus ca, de fapt, “nu erau gata toate documentele necesare”  si ca atare, sedinta  extaordinara va avea loc pe data de 26 octombrie. De fapt, potrivit informatiilor pe care le avem, Nechita nu a reusit sa sa stranga ieri suficiente semnaturi, ca sa adune o treime din numarul consilierilor.