DRAGOMIR: PRIMĂRIA BRĂILA ALOCĂ PENTRU ÎNCEPUT UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT CIRCA 16 MILIARDE LEI VECHI PENTRU DEZINFECTANȚI, MĂȘTI ȘI ALTE MATERIALE NECESARE

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, declară că Municipalitatea va susține financiar unitățile de învățământ pentru a-și achiziționa toate materialele necesare pentru respectarea măsurilor sanitare stabilite de reglementările în vigoare, în vederea prevenirii infecției cu coronavirus.

Edilul șef a precizat că a avut o discuție cu șeful Inspectoratului Școlar Județean, Viorel Botea, dar în paralel, „Primăria a contactat toate conducerile unitățile de învățământ din municipiul Brăila și am stabilit următoarea procedură: ei își cumpără dezinfectanții, lucrurile de care au nevoie în momentul de față, iar la rectificarea de buget a Primăriei Municipiului Brăila, care va fi votată pe 31 septembrie, primesc și o primă tranșă din banii respectivi.

Până momentul de față ei și-au asigurat materialele necesare din economiile pe care le aveau, iar noi venim și plusăm pentru o lună de zile. Apoi, în funcție de fondurile pe care le avem, continuăm.

Cu privire la măștile de protecție, dânșii mai au niște măști, chiar dacă sunt din cele omologate, dar noi le dăm o sumă de bani și dânșii hotărăsc ce-și cumpără, în funcție de nevoi. Fiecare unitate de învățământ are o sumă alocată, în funcție de categoria ei – grădiniță, școală sau liceu. Primăria alocă acum, pentru început, aproape 16 miliarde lei vechi”.

În ceea ce privește asigurarea măștilor de protecție pentru școlile din restul localităților județului, președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), a precizat că a făcut o socoteală pentru toți elevii din județ și suma necesară pentru procurarea acestor măștilor pentru o lună de zile este de 24 miliarde lei vechi: „Fiecare primar are în competență să își aloce sume de bani pentru măștile respective. Vedem cum evoluează această pandemie, cum evoluează școala și pentru ceea ce are responsabilitate Consiliul Județean – și aici mă refer la învățământul special și Direcția de Protecție a Copilului -, sunt bani asigurați pentru măscuțe, dezinfectanți și tot ce le trebuie până la sfârșitul anului. Dacă va fi nevoie, voi avea și o discuție cu domnul primar Dragomir, vedem  și le vom sări în ajutor pentru a asigura tot ce le trebuie copiilor ca să meargă în condiții bune la școală”, a spus Chiriac.

Primarul Dragomir a dat cu acest prilej și câteva detalii cu privire la investițiile făcute de Municipalitate în domeniul învățământului în mandatul actual.

Amintim că atât Marian Dragomir (PSD), cât și Iulian Chiriac (PSD) candidează pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie.