DRAGOMIR: PRIMARIA ARE O VIZIUNE PENTRU TRANSPORTUL ELECTRIC, DOVADA CA A ALOCAT BANI PENTRU REABILITAREA UNOR STRAZI

Opinii diferite legate de existenta sau nu a unei viziuni clare, coerente, a Municipalitatii brailene, legate de transportul public de calatori, in general si de transportul electric, in particular.

Daca liberalii considera ca o astfel de viziune nu exista, viceprimarul Brailei, Alexandru Jantea Crican (PSD) a declarat astazi ca Municipalitatea nu are nevoie de o viziune proprie, locala, fiindca din principiu, orice proiect de reabilitare a strazilor finantat prin Programul Operational Regional (POR) include si modernizarea infrastructurii de transport calatori pe arterele respective, deci, altfel spus, lucrurile astea se rezolva de  la sine, prin reglementarile nationale.

In ceea ce-l priveste, primarul Marian Dragomir (PSD) sustine ca simplul fapt ca s-au alocat fonduri pentru repararea/reabilitarea strazilor din oras inseamna, implicit, ca Municipalitatea are o viziune pe partea de transport public. Intre strazile amintite de edil, ca dovada ca Primaria are o viziune, se afla si Calea Galati, care este intr-un hal fara de hal si care ar fi trebuit sa fie finalizata inca de anul trecut: “Acest Consiliu Local a aprobat – ce-i drept, fara sustinerea dvs (a consilierilor liberali – n.r.) – bugetul ultimilor ani. In bugetul ultimilor ani exista, asa cum ati putut observa, daca l-ati citit, proiecte pentru mai multe strazi din municipiul Braila: Grigore Alexandrescu, Calea Galati, Independentei, Baldovinesti, etc. Toate aceste proiecte includ transport electric atat din punct de vedere al autobuzelor, cat si tramvaie noi. Ca urmare, viziunea respectiva a existat, dar pe unii nu i-a interesat”.