DRAGOMIR: PRIMARIA BRAILA NU AR TREBUI AMESTECATA IN SCANDALUL DE LA HC DUNAREA. NOI AM DAT CLUBULUI TOTI BANII PROMISI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca Municipalitatea nu ar trebui tarata in scandalul legat de posibila destramare a echipei HC Dunarea, fiindca institutia pe care o conduce s-a achitat in totalitate de obligatiile financiare asumate in anul 2016. Dragomir a precizat astazi ca anul trecut, Primaria a alocat 7 miliarde lei vechi catre HC Dunarea, asa cum a promis, si ca atare, nu este vina Municipalitatii daca s-a ajuns ca pe final de an, clubul amintit sa aiba mari probleme financiare: “Primaria municipiului Braila nu are nicio restanta catre echipa de handbal, iar toate aceste lucruri tensionate de la echipa sunt pentru nerealizarea unui buget, pentru ca la un moment dat, poate ar fi fost benefic ca si privatul sa vina sa sustina diferenta respectiva. Am inteles ca si Consiliul Judetean si-a achitat in totalitate contributia”.

Edilul sef a mai spus ca desi au trecut cele 30 de zile prevazute de lege, nu s-a primit inca niciun raspuns oficial la contestatia formulata de Primaria Braila, dupa ce in urma unui control, inspectorii Curtii de Conturi au decis ca in 2015, Municipalitatea a finantat nelegal sportul local. In acest context, Dragomir declara ca prin bugetul pe anul in curs, “vor fi alocate sumele de bani aferente sustinerii sportului, dar vom putea sa le cheltuim efectiv dupa ce vom primi raspuns de la Curtea de Conturi, pentru ca stiti ca finantarea momentan este blocata”.

Pe de alta parte, primarul s-a aratat deranjat de faptul ca oficiali ai clubului, dar si unele sportive, au facut in ultima perioada declaratii care n-au dat bine pentru imaginea HC Dunarea si nici pentru autoritatile locale: “Am avut o discutie cu domnul George Caranica, care reprezinta Consiliul Local Municipal la HC Dunarea si am recomandat mult mai multa eleganta in exprimare, pentru ca toate aceste discutii nu fac bine nici celui care acorda finantarea, nici echipei, nici relatiei dintre suporteri echipa si finantatori, respectiv administratie, pentru ca acum trebuie sa spunem lucrurile deschis: atata timp cat iti achiti in totalitate contributia catre echipa, cel putin Primaria municipiului Braila nu ar trebui sa intre in acest scandal al faptului ca jucatoarele nu au fost platite, deoarece noi ne-am achitat in totalitate obligatiile pe care ni le-am asumat”.

Amintim ca sportivele HC Dunarea nu si-au luat salariile pe ultimele luni, antrenorul Costica Buceschi a vorbit despre o “situatie disperata” din punct de vedere financiar, iar la ultima deplasare, tot din lipsa de bani, echipa a mers la Bucuresti cu un microbuz gasit de primar, prin interventii personale la o firma de transport, drumul fiind suportat de firma amintita. Oricum, sportivele au reclamat ca au stat cu “genunchii la gura” in microbuz si au fost nevoite sa-si ia pizza pe care au mancat-o pe genunchi, fiindca nu-si puteau permite altceva. De altfel, o parte dintre handbaliste si-au anuntat deja plecarea la alte echipe, odata cu finalizarea contractului, iar antrenorul are si el de ales intre mai multe oferte.

(sursa foto – HC Dunarea Braila)