DRAGOMIR: PRIMARIA NU POATE CUMPARA ASPIRATOARE STRADALE, PENTRU A LE OFERI CU TITLU GRATUIT OPERATORILOR DE SALUBRITATE. ACESTIA TREBUIE SA SE DOTEZE PE BANII LOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), este de acord cu consilierul municipal Bogdan Botea (PND), care sustine ca este nevoie ca in oras sa fie folosite aspiratoare stradale pentru adunarea frunzelor uscate, si nu invechitele maturi. Dragomir spune insa ca nici Municipalitatea si nici Serviciului de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila, din subordinea Primariei, nu pot achizitiona astfel de utilaje, fiindca activitatea de salubritate a fost delegata unor operatori de profil, iar acestia trebuie sa se doteze din banii proprii cu aspiratoare stradale.

Edilul sef a mai precizat astazi ca tot ce poate face Consiliul Local este sa aloce bani firmei proprii de salubritate,  Eco Sa, iar aceasta sa cumpere utilajele respective, pe care sa le foloseasca in zona din oras de care se ocupa, potrivit contractului: “Sunt 100% de acord cu ideea dvs si cu aceasta propunere, numai ca procedura este total diferita si o sa va explic de ce. In municipiul Braila, in vremuri de demult, serviciul de salubrizare a fost delegat unui numar de 3 societati. Aceste trei societati sunt cele care trebuie sa cumpere aspiratoare stradale.

Noi am fost deja cu un pas inaintea propunerii dvs, cand am aprobat majorarea capitalului social la SC Eco, care este acum in procedura de semnare a contractului, pentru ca au incheiat achizitia pentru o masina de aspirat frunzele de pe strada. Investitia pe care ati  propus-o dvs, din pacate, nu o putem include in bugetul Primariei municipiului Braila, ca urmare a faptului ca SUPAGL nu poate da unei societati pe actiuni – chiar daca aceasta apartine Primariei – cu titlu gratuit, ca aceasta sa foloseasca aspiratoare stradale, ci este nevoie sa majoram, eventual, capitalul ei social, pentru ca aceasta societate sa-si cumpere aspiratoare stradale. Iar la cele doua firme de salubritate private in niciun caz nu putem face asta.

Dar sustin in totalitate demersul dvs, pentru ca intr-adevar, asa evolueaza lucrurile. Si atunci vedem cat costa o masina, ca pret de achizitie final, in functie de capacitatea buncarului respectiv, a containerului, cat costa alte tipuri de aspiratoare stradale cu o capacitate portabila de stocare si in functie de aceste aspecte, discutam la bugetul anului viitor. Dar repet, Primaria nu poate sa le cumpere, ca sa le dea unor societati private, precum sunt RER si Braicata”.