DRAGOMIR: PRIMARIA NU VA INTERVENI LA PUNCTELE TERMICE ABANDONATE, PANA NU SE VA FINALIZA PROCESUL AFLAT PE ROL

Punctele termice din municipiul Braila, dintre care cele mai multe se afla intr-o avansata stare de degradare, vor ramane neatinse (ne referim strict la interventia autoritatilor, nu la hoti, care isi vor vedea in continuare de “treaba”) pe o perioada nedeterminata, pana cand se va finaliza procesul pe care Primaria il are cu lichidatorul fostei societati CET SA. Chiar daca unele dintre punctele termice amintite au devenit un adevarat focar de infectie, iar altele au fost devastate de hoti, Municipalitatea nu va lua nicio masura in privinta acestora, pana nu se va da sentinta finala si nu le va putea prelua oficial, cu documente.

Daca Municipalitatea va castiga procesul, atunci primarul Marian Dragomir are in vedere doua variante, care vor fi puse in practica in functie de gradul de degradare a fiecarui punct termic in parte: unele vor fi reabilitate si li se vor da diverse intrebuintari, iar altele daramate.

Noi am castigat in prima instanta. Asteptam sa castigam si a doua oara si hotararea sa devina definitiva si astfel, sa le putem prelua.

Unele dintre punctele termice trebuie sa ramana, pentru ca ele sunt intr-o stare destul de buna si cu minime investitii, vor putea sa isi pastreze destinatia actuala sau sa capete una noua, iar cele mai multe dintre punctele termice trebuie desfiintate, iar in locul lor realizate parcari si parcuri de joaca pentru copii.

Urmeaza ca in perioada urmatoare, Primaria municipiului Braila sa scoata la licitatie publica inca un lot pentru proiectare la parcari, situat in triunghiul dintre Dorobanti, strada Tineretului si strada Ghioceilor,  dar sa scoata si la licitatie publica pentru proiectare faza a II-a si executie, la loturile 3 si 4 pentru parcari, pe suprafete foarte mari – intre 20.000 si 30.000 mp, fiecare lot. Mi-as dori sa se prezinte la licitatie societati cat mai puternice, care sa aiba oameni cu experienta si care sa poate sa isi desfasoare lucrarile in conditii optime. Asa cum ati vazut, au inceput deja lucrarile la un lot de parcari, in zona Gradinitei 55 si in jurul Policlinicii din Hipodrom”.