Dragomir: Primăria va amenaja centre de vaccinare în Casa Tineretului doar după ce va primi adresă oficială în care se precizează că acel spațiu corespunde cerințelor legale și va fi autorizat. Nu am primit așa ceva până acum

Situația continuă să fie neclară în privința centrelor de vaccinare amenajate în municipiul Brăila în scopul imunizării populației împotriva coronavirusului. Reprezentantul ISU (instituție implicată în această acțiune) declara recent că s-a luat hotărârea înființării a două centre de vaccinare la Casa Tineretului (la parter ar urma să funcționeze unul destinat populației și la etajul 1 unul destinat cadrelor didactice) și că acestea ar putea fi deschise începând cu data de 8 februarie 2021.

Președintele CJ, Iulian Chiriac, afirma zilele trecute că, de fapt, aceasta este doar o variantă luată în discuție și că nu s-a luat încă o decizie, dat fiind că se așteaptă avizul Ministerului Educației pentru folosirea sălilor de sport ale unor instituții de învățământ care deja au fost amenajate ca centre de vaccinare.

La rândul său, primarul municipiului, Marian Dragomir, ne-a declarat astăzi că Primăria nu a primit până acum nicio adresă oficială prin care să i se ceară să amenajeze cele două centre de vaccinare în Casa Tineretului și până nu vine acel document nu poate face nimic în acest sens: „Primăria va amenaja orice centru de vaccinare în municipiul Brăila doar după ce va primi adresă scrisă de la DSP și ISU că acel spațiu corespunde cerințelor legale și va fi autorizat. Nu putem amenaja centre de vaccinare decât după ce primim o adresă din partea ISU și DSP în care se precizează că acel spațiu corespunde din punct de vedere al asigurării fluxurilor și condițiilor legale și poate fi amenajat în acest scop.

Noi am primit astfel de adrese doar pentru sălile de sport pe care deja le-am amenajat, care sunt funcționale, dar care nu pot fi deschise pentru că de 3 săptămâni, Ministerul Educației nu ne dă un aviz”.

Pe de altă parte, primarul ne-a spus că în afara variantei reprezentate de  sălile de sport ale unor instituții de învățământ și a variantei reprezentate de Casa Tineretului, Municipialitatea a propus și alte spații: „Noi am mai pus la dispoziția Centrului de coordonare a vaccinării de la Brăila și alte propuneri de spații pentru vaccinare. Am propus spațiul din Vidin în care va funcționa noul centru de permanență – la care s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor săptămâna trecută -, niște cabinete medicale din Policlinica din Hipodrom, precum și un spațiu pus la dispoziție de un privat – mai exact, de domnul Matei Fecioru, care este dispus să ofere gratuit acel spațiu pentru a fi folosit în acest scop. Reprezentanții DSP ne-au spus că spațiile respective asigură circuitele din punct de vedere al actului medical, dar nu și pentru vaccinare”.