DRAGOMIR: PRIMARIA VA CUMPARA O SALUPA CARE VA FI INCHIRIATA PENTRU PLIMBARI PE DUNARE, LA PRETURI ACCESIBILE

Primarul Brailei, Marian Dragomir, intentioneaza sa cumpere pentru Municipalitate  o salupa cu o capacitate de cel mult 25 de locuri, care sa poata fi inchiriata de brailenii – si nu numai – dornici de o plimbare pe Dunare, la un pret accesibil pentru buzunarul omului de rand. Dragomir a precizat astazi ca in viziunea lui, investitia ar urma sa fie facuta in baza unui proiect finantat din fonduri europene, la care si Primaria ar suporta o contributie de la bugetul local: ‘‘In momentul aparitiei unor noi programe cu fonduri europene pe pescuit, Primaria intentioneaza sa cumpere o salupa cu un numar de 15-25 de locuri, care sa fie folosita in week-end pentru diverse curse regulate, de 30-60 de minute, pe Dunare. Salupa va fi folosita in baza unui bilet, la un pret cat mai promotional, astfel incat ca sa nu avem costuri foarte mari”.

Precizam ca la acest moment, Primaria detine nava de agrement “Lacu Sarat”, cu o capacitate de 90 de locuri, care poate fi si ea inchiriata, iar brailenii sau turistii interesati sa faca o plimbare pe Dunare mai au la dispozitie alte 3 optiuni: “Zorile 1”, o nava cu 11 locuri ce apartine Zonei Libere, vasul “Ovidiu”, cu 50 de locuri, ce apartine Consiliului Judetean si “Borcea”, cu 200 de locuri, proprietate a Inspectoratului Scolar Judetean.

Preturile pentru inchirierea acestor nave nu sunt insa chiar pentru orice buzunar. In cazul navei “Zorile”, de exemplu, pretul de inchiriere este de 157 de lei/ ora de mars si 20 de lei/ora de stationare, tarifele nefiind negociabile. Pe de alta parte, in cazul vasului “Ovidiu”, preturile sunt: 696 lei/ora de mars si 150 lei/ora de stationare.