DRAGOMIR: PROTESTUL DE IERI NU A FOST AUTORIZAT. NU INTRA IN ATRIBUTIILE PRIMARULUI SA-I IMPIEDICE PE CEI CARE VOR SA PROTESTEZE

Primarul Marian Dragomir declara ca protestul care a avut loc aseara in Braila nu a fost autorizat. Mai exact, este vorba despre actiunea prin care sute de braileni au ales sa-si manifeste protestul fata de modificarea Codului Penal si de procedura penala aprobata in regim de urgenta de Guvernul Grindeanu. Dragomir a admis ca are cunostinta si de faptul ca pe retelele de socializare se anunta o actiune de protest si pentru aceasta seara, insa a precizat ca nu intra in atributiile lui sa o opreasca: “Nu intra in atributiile primarului municipiului Braila sa-i impiedice si nici n-am sa raspund intr-un mod prin care sa iritam. Eu inteleg dreptul fiecarui cetatean de a se manifesta si de a avea un punct de vedere, dar in mod pasnic, si nu trebuie ca politicienii sau huliganii sa confiste aceste manifestari. Pentru ca au existat si politicieni care doar pentru imaginea proprie au coborat in strada… In schimb, cel mai mare deserviciu al acestor manifestari il aduc cei care se manifesta huliganic, asa cum ati vazut, distrugand, dand foc la chioscuri de ziare – de fapt, unor proprietati private -, distrugand bunuri publice si aruncand in fortele de ordine cu anumite obiecte. Sunt ferm convins ca la Braila nu se vor intampla astfel de lucruri si nici nu-mi doresc, pentru ca pana la urma, toate acele reparatii se vor face cu bani publici, daca vom ajunge la distrugeri”.

Precizam ca aseara au protestat in Braila circa 700 de persoane, iar pentru astazi, la ora 18, sunt anuntate pe retele de socializare alte actiuni, locul de adunare fiind platoul din fata Palatului Administrativ.