DRAGOMIR: PSD NU ARE ABILITATI PE BANCA TEHNICA A HC DUNAREA. NU STABILIM NOI CINE, CUM SI CE FEL JOACA

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu s-a pus niciodata problema ca partidul din care face parte sa foloseasca clubul HC Dunarea pentru a-si face imagine, asa cum sustine consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PND). Dragomir declara ca de fapt, Consiliul Local Municipal, in calitate de finantator, si-a numit un reprezentant in conducerea clubului  – Marius Caranica (PSD), presedintele HC Dunarea -, dar partidul nu se amesteca in modul in care joaca sportivele, deci meritul pentru rezultatele echipei nu si le asuma partidul: „Daca PSD-ul manipuleaza HC Dunarea, inseamna ca meritul pentru locul doi este al PSD-ului, nu?

Eu cred ca, in schimb, meritul este al fostului antrenor, al actualului antrenor si al tuturor jucatoarelor. Acolo este o echipa tehnica, acolo sunt jucatoare, nu stabilim noi cine, cum si ce fel joaca. Niciodata eu nu am participat la vreo decizie luata pe banca tehnica a HC Dunarea, niciodata nu am fost in aceea zona, dar am asigurat, in schimb, toata lupta cu institutiile care au blocat finantarea timp de un an de zile la HC Dunarea. Am castigat aceea lupta, am acordat finantarea la sfarsitul anului trecut, am prins in buget finantarea pentru anul 2018, la toate entitatile sportive pe care le-am sustinut anul trecut, banii sunt in buget, ii vom plati.

PSD nu are abilitati pe banca tehnica, dar PSD are un reprezentant, ca si consilier local, in Consiliul de Administratie, din partea noastra. Toate celelalte supozitii, din punctul meu de vedere, fac rau echipei, fac rau orasului si eu solicit, de aceasta data, sa lasam jucatoarele sa-si vada de capacitatile lor de joc, antrenorul actual, cel care va veni la un moment dat  – pentru ca si antrenorii, si jucatoarele, la un moment dat, se schimba -, sa coordoneze echipa, sa-si asume succesul sau esecul, in functie de rezultatele pe care le au la meci”.

Edilul sef mai spune ca Iordache nu are dreptate nici in privinta faptului ca Municipalitatea  vrea sa indeparteze membrii sustinatori sau fondatori ai clubului care nu si-a platit cotizatia, desi nici institutia amintita nu si-a achitat cotizatia timp de 11 luni si jumatate. Dragomir a precizat ca dincolo de toate problemele legate de finantarea clubului, important este in fiecare an, Primaria si-a achitat cotizatia: ”Daca Primaria nu ar fi platit un an de zile finantarea era un subiect. Dar in anul 2016 Primaria si-a platit cota parte de finantare. In anul 2017 Primaria a platit si a virat bani la clubul de handbal. In 2018 Primaria a platit si va plati bani la clubul de handbal, deci nu se pune in discutie acest aspect”.