Dragomir: Regizorul Radu Nichifor este directorul interimar al Teatrului „Maria Filotti”. Pentru mine era important să fie un director interimar din interiorul teatrului, pentru că îmi doresc să existe o atmosferă de lucru plăcută

Conducerea Primăriei Brăila l-a desemnat astăzi ca director interimar al Teatrului „Maria Filotti” pe regizorul Radu Leonard Nichifor, angajat al teatrului brăilean și director artistic al Teatrului „Fani Tardini” Galați.

„După ce domnul Lucian Sabados, fostul manager al Teatrului «Maria Filotti» a decis să se pensioneze, eu am avut o întâlnire cu angajații teatrului și le-am spus că mi-aș dori să desemnez un director interimar din rândul angajaților, pe unul dintre ei. Le-am solicitat celor care sunt interesați de acest post și care întrunesc condițiile legale să vină cu documentele aferente și cu un proiect de management, pentru ca noi să putem alege dintre directorul interimar. Le-am explicat că dacă nu vor fi persoane interesate vom fi nevoiți să aducem un director interimar din afara instituției.

Ca urmare a apelului meu am fost patru persoane care și-au exprimat această intenție și au depus toate documentele necesare, iar în urma analizei acestora, eu și viceprimarii Doinița Ciocan și Alexandru Jantea Crican am decis să-l desemnăm director intrerimar pe domnul Nichifor.

Pentru mine era important să fie un director interimar din interiorul teatrului, pentru că îmi doresc să existe o atmosferă de lucru plăcută și cu rezultate apreciate de public.

Astăzi am fost la teatru și l-am prezentat oficial pe domnul Nechifor ca noul director interimar.

Le-am spus angajaților teatrului că oricine este interesat să participe la concursul pentru postul de director și întrunește condițiile legale necesare este invitat să o facă. Fie că este vorba despre cei patru care și-au depus deja documentele când a fost vorba despre desemnarea unui director interimar, fie că e vorba de alte persoane, concursul este deschis tuturor. Cel mai probabil concursul va avea loc în cea de a doua parte a anului”.