DRAGOMIR: RESPONSABILITATEA ESTE IMPARTITA INTRE ADMINISTRATIE, POPULATIE SI AGENTII ECONOMICI, CAND E VORBA DE CURATAREA TROTUARELOR DE ZAPADA SI POLEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, admite ca in ultimele zile, unele dintre trotuarele din  municipiu au fost  extrem de periculoase pentru trecatori, intrucat se transformasera in adevarate patinoare, din cauza poleiului. Dragomir spune insa ca pentru Primarie, prioritara a fost deszaepzirea strazilor, nu a trotuarelor, iar pe de alta parte, este datoria asociatiilor de proprietari si a proprietarilor de magazine sa curete trotuarul, fiecare in fata blocului sau a magazinului sau: “Vreau sa va imaginati faptul ca in acele zile au fost distribuite in oras 585 de tone de sare. Toate aceste lucruri genereaza costuri foarte mari. Eu cred ca nu am avut accidente in trafic, nu am avut intarzieri sau probleme cu circulatia mijloacelor de transport in comun in aceasta iarna si  daca intr-adevar pe unele dintre trotuare nu s-a actionat cu maxima eficienta trebuie sa intelegeti si faptul ca suprafata municipiului este foarte mare, ca pe langa Primarie mai sunt si comercianti, mai sunt si administratii de proprietari care puteau sa intervina sau trebuia sa intervina si dansii si ca la un moment dat, responsabilitatea este impartita intre administratie si celelalte entitati, adica populatie si agentii economici”.

Chestionat de ce nu s-a curatat de zapada si gheata si platoul din fata Palatului Administrativ, Marian Dragomir ne-a spus ca a considerat ca nu are rost sa se cheltuiasca bani si pentru acest lucru: “Am pus pe primul plan orasul si am considerat ca atata timp cat nu am carat zapada din toate intersectiile decat in primele doua nopti, in care a nins foarte mult, nu trebuie sa punem pe primul plan centrul orasului si sa uitam de periferie – si atunci am fost solidari”.

Cat priveste faptul ca unii braileni il banuiesc ca de fapt, motivul real pentru care nu a dat dispozitie sa se curete platoul a fost ca nu voia sa faca loc protestatarilor care s-au adunat seara de seara in fata Palatului Administrativ, primarul a comentat: “Ba nu; am vazut ca unii, cand au terinat de spart semintele, au venit sa dea zapada, dar am vazut ca dupa aceea s-au oprit. Stiti, munca la lopata e mai grea, uneori… “.