Dragomir: Retinerea permisului de conducere pe baza unor suspiciuni ca soferul are epilepsie ar fi o incalcare a drepturilor omului

dd3

Deputatul PSD de Braila Marian Dragomir nu este de acord cu ideea de a se da dreptul legal Politiei Rutiere sa suspende permisul de conducere al unui cetatean, numai pentru ca medicul de familie are suspiciuni ca persoana in cauza ar putea avea epilepsie. Aceasta este una dintre prevederile unei propuneri legislative initiate de parlamentarii PNL Vasile Varga si Catalin  Boboc, care s-au sesizat asupra legislatiei deficitare in domeniu, dupa ce luna trecuta a avut loc in Braila un accident rutier deosebit de grav, produs de un sofer bolnav de epilepsie si in urma caruia au decedat 5 persoane.

Intrebat astazi daca va sustine in parlament initiativa celor doi liberali ce vizeaza amendarea Legii 49/2006 privind circulatia pe drumurile publice, Marian Dragomir a spus ca este de acord ca medicul trebuie sa anunte Politia Rutiera imediat ce a stabilit clar ca pacientul respectiv are epilepsie, insa nu sustine  ideea ca doctorul sa sesizeze Politia doar in baza unor suspiciuni: “Nu am vazut proiectul initiat de colegii liberali, dar dupa o analiza o sa pot sa va spun daca proiectul respectiv rezolva o problema sau nu. Eu cred ca intr-adevar este necesar sa se anunte Politia Rutiera, pentru a nu mai exista asemenea situatii tragice, dar anuntul, informarea pe care o face in fata unei alte institutii trebuie facuta numai in baza stabilirii unui diagnostic clar si nu a unor prezumtii sau presupuneri. Cu aceasta varianta din urma nu sunt de acord. Sunt de acord cu anuntarea institutiilor abilitate atunci cand exista un diagnostic foarte clar, dar nu sunt de acord cu retinerea permisului pe baza unor suspiciuni, pentru ca acest lucru ar reprezenta o incalcare a drepturilor omului”.