DRAGOMIR: SE CONTESTA LICITATIA PENTRU PLOMBARI PENTRU CA NU LE-AM SPUS ADRESA FIECAREI GROPI

Primarul Marian Dragomir declara ca Municipalitatea a inregistrat ieri un mic succes in ceea ce priveste licitatia pentru plombarea gropilor din Braila, fiindca a fost respinsa o contestatie facuta de firma galateana Lemacons, care cerea suspendarea licitatiei respective. Edilul sef a spus astazi ca suspendarea procedurii licitatiei publice ar fi fost o veste foarte proasta pentru Primarie, fiindca presupunea intarzieri majore in inceperea lucrarilor: “Avem o societate care a contestat procedura, dar a si solicitat suspendarea licitatiei, lucru care ne-ar fi putut aduce grave preducii privind inceperea lucrarilor. Cel mai mare castig este legat de faptul ca ieri, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dispus respingerea ca nefondata a cererii de suspendare a procedurii de atribuire cuprinsa in contestatia depusa de SC Lemacons, in contradictoriu cu Primaria municipiului Braila. Acest lucru inseamna ca am castigat o prima batalie impotriva celor care ne contesta si ne amana prin aceste tertipuri licitatia pentru asfaltare”.

Edilul sef a precizat insa ca firma galateana are dreptul sa fac in continuare o contestatie, in termen de 5 zile, impotriva deciziei Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Mai mult, Dragomir a spus ca se asteapta ca in cazul in care va fi respinsa si aceasta contestatie, Lemacons sa conteste castigatorul licitatiei, “pentru ca asa este practica le ei”.

“Imi doresc acesti domni care contesta licitatiile cel putin sa vina sa participe la licitatie, pentru a nu mai avea situatia jenanta a unora care vin, depun contestatii si apoi nu mai participa”, a comentat primarul.

Intrebat ce se contesta, practic, la aceasta licitatie, edilul sef a raspuns: ”Ca de ce nu le spunem cantitatile, de ce nu le spunem adresa fiecarei gropi din municipiul Braila, de ce nu spunem la fiecare groapa care este suprafata ei si alte lucruri pe care nu le putem detalia si noi le-am spus ca procedura este pentru asfaltare, plombare si asa mai departe”.